Σε ξενοδοχείο συνεδρίασε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών

Σε ξενοδοχείο επί της λεωφόρου Κηφισιάς συνεδρίασε σήμερα, Πέμπτη, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς στο κεντρικό κτίριο της Πρυτανείας επί της οδού Πανεπιστημίου γινόταν από νωρίς παράσταση διαμαρτυρίας και κατάληψη φοιτητών της Νομικής Σχολής Αθηνών.

Τα μέλη της Συγκλήτου μεταφέρθηκαν τελικά σε ξενοδοχείο και εκεί συνεδρίασαν. Θέματα συζήτησης ήταν ο προϋπολογισμός, οι συμβάσεις έργου και κάλυψης των αναγκών του ιδρύματος, καθαριότητα και φύλαξη, μετεγγραφές κ.ά.

Μάλιστα, στη διαδικασία έγιναν δεκτοί και κατέθεσαν τις προτάσεις τους εκπρόσωποι των συμβασιούχων του ιδρύματος, των φοιτητών και των γονέων τους, σε κλίμα εποικοδομητικού διαλόγου, όπως λέγεται από τις πρυτανικές αρχές.

Κατάληψη στο ΑΠΘ

Έληξε πάντως σήμερα, Πέμπτη, η κατάληψη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), η πρυτανεία του οποίου είχε κλείσει για μία εβδομάδα.

Σε σχετική ανακοίνωση οι πρυτανικές αρχές του ιδρύματος τονίζουν: «Αν η σημερινή κατάσταση συνεχιστεί, το ΑΠΘ θα αντιμετωπίσει -τόσο λόγω του γραφειοκρατικού πλαισίου λειτουργίας, όσο και λόγω των διακοπών λειτουργίας των διοικητικών υπηρεσιών από τις καταλήψεις- αυτά ακριβώς τα προβλήματα, τα οποία αύριο θα αποτελούν το λόγο διαμαρτυρίας των ίδιων ομάδων, αλλά τότε πλέον δικαιολογημένα και των υπόλοιπων φοιτητών.

» Τα σοβαρά ζητήματα που αφορούν στη διαχείριση όλων των θεμάτων της καθημερινότητας, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με κλειστές διοικητικές υπηρεσίες.

» Κάθε ημέρα κατάληψης του κτιρίου της Διοίκησης, πέρα από το σημαντικό οικονομικό κόστος και την επιβάρυνση των υπαλλήλων, συνεπάγεται, για παράδειγμα αυτό τον καιρό, άλλη μια μέρα χωρίς προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης για κτίρια τμημάτων εκτός της κεντρικής πανεπιστημιούπολης ή ανάλογη καθυστέρηση στις διαδικασίες του διαγωνισμού καθαριότητας για το επόμενο έτος ή εκτέλεσης τεχνικών έργων και προμηθειών» καταλήγει το κείμενο.

Πηγή: in.gr

Διαβάστε τη συνέχεια:

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231366777