Την Κυριακή θα έχει ψηφιστεί το ν/σχ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

«Πάμε καλά με την προετοιμασία» για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δήλωσε εισερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης προκειμένου να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για όλα τα τρέχοντα ζητήματα της οικονομικής πολιτικής.

Ο κ. Δραγασάκης, αναφερόμενος στο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι όλα θα εξελιχθούν ομαλά και συμπλήρωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση περιμένει το Σάββατο τα στοιχεία από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενώ μέχρι την Κυριακή ο σχετικός νόμος, όπως είπε, θα έχει ψηφιστεί. “Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μια επιτυχή διαδικασία”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε πως το σημερινό Euro Working Group είναι μια ευκαιρία να αναγνωριστούν οι θυσίες από πλευράς ελληνικού λαού για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη και σημείωσε πως για το σκοπό αυτό έχουν δείξει υπευθυνότητα όλες οι πολιτικές δυνάμεις οι οποίες και θα συνεχίσουν να το κάνουν.

Απαντώντας ο κ. Δραγασάκης ξεκαθάρισε πως το βασικό είναι να έχει η Ελλάδα την πρωτοβουλία των κινήσεων, και εξήγησε ότι αυτό δεν αφορά μόνο στην υλοποίηση των υποχρεώσεων της χώρας στους δανειστές, αλλά και την υλοποίηση του παράλληλου προγράμματος, γιατί όπως επισήμανε, η ανάγκη αλλαγής είναι αναγνωρισμένη από όλους.