Βλ. Ντομπρόβσκις: Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο

Μήνυμα ότι “δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο” έστειλε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις, στις δηλώσεις του μετά τις συναντήσεις που είχε με τους Υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργο Σταθάκη, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Χουλιαράκη, τις οποίες χαρακτήρισε εποικοδομητικές.

Στις δηλώσεις του ο κ. Ντομπρόβσκις ανέφερε ότι “συζητήσαμε ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων το οποίο θα πρέπει να γίνει σε μικρό χρονικό διάστημα με μεγάλη προσπάθεια. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Χρειάζεται να αναλάβουμε δράση αμέσως ώστε επιτέλους να εκσυγχρονιστεί το ελληνικό κράτος και η οικονομία”.

Αναφερόμενος για την επιτυχία των μεταρρυθμίσεων, ο κ. Ντομπρόβσκις υπογράμμισε ότι χρειάζονται τρία στοιχεία και αυτά είναι η πολιτική βούληση, η τεχνική και διοικητική δυνατότητα και η ικανότητα να σχεδιαστούν και να εφαρμοστούν και τρίτον οι μεταρρυθμίσεις να εφαρμοστούν σε διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους.

Παράλληλα τόνισε ότι η επιτυχής ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης θα αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση και ανακοίνωσε ότι στις συναντήσεις που είχε με τους υπουργούς του οικονομικού επιτελείου εγκρίθηκε “μια συμφωνία εταιρικής σχέσης για την τεχνική συνεργασία που θα στηρίξει το ελληνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων”.

Καταλήγοντας ο κ. Ντομπρόβσκις διαβεβαίωσε ότι η Κομισιόν στέκεται στο πλευρό των ελληνικών αρχών, στις προσπάθειες που γίνονται για μεταρρυθμίσεις και σε αυτό το πλαίσιο θα προσφέρει στοχευμένη τεχνική βοήθεια σε πεδία όπως η πάταξη της φοροδιαφυγής, η διαφθορά, ο εκσυγχρονισμός του συστήματος πρόνοιας, η δημιουργία ενός πιο φιλικού για τις επιχειρήσεις κλίματος και η βέλτιστη χρήση των ευρωπαϊκών κονδυλίων.

dob02