O I. Μπάκας στην θέση της Κ. Σαββαΐδου

Ανώτατο υπηρεσιακό στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών με πολυετή υπηρεσία  είναι ο Ιωάννης Μπάκας, ο οποίος ορίστηκε ως αντικαταστάτης της Κατερίνας Σαββαϊδου, της οποίας την απομάκρυνση αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο μετά την εμπλοκή της σε δύο ποινικές διώξεις για παράβαση καθήκοντος. Ο διορισμός του κ. Μπάκα δημοσιεύτηκε και στην εφημερίδα της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με όσα ορίζονται στην απόφαση, ως αναπληρωτή της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, για το χρονικό διάστημα από τη λήξη της θητείας της Αικατερίνης Σαββαΐδου, μέχρι τον διορισμό του διαδόχου της, ορίζεται ο Μπάκας Ιωάννης του Δημήτριου, υπάλληλος του Κλάδου Π.Ε. Εφοριακών, Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης, της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

“Σε περίπτωση που ο ορισθείς αναπληρωτής αδυνατεί να εκτελέσει τα καθήκοντά του ή για οποιοδήποτε λόγο παύσει να τα ασκεί, ως αναπληρώτρια, Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, μέχρι τον διορισμό νέου, ορίζεται η Γιαλούρη Ειρήνη του Δημητρίου, υπάλληλος του Κλάδου Π.Ε. Τελωνειακών, Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων και Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης, της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων”.

Ο κ. Μπάκας, αναφέρει το capital.gr, ενδέχεται να παραμείνει στη θέση του επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) μέχρι να καταργηθεί η συγκεκριμένη γραμματεία και να αντικατασταθεί από τη νέα ανεξάρτητη φορολογική αρχή για την οποία έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση έναντι της τρόικας.

Eίναι, εφοριακός και θεωρείται έμπειρος φορολογικός ελεγκτής. Έχει θητεύσει σε ελεγκτικά κέντρα (ΠΕΚ κλπ) και πριν από μερικά χρόνια τοποθετήθηκε στην κεντρική υπηρεσία αναλαμβάνοτας τη θέση του προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης, της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.