Χαρδούβελης από το Παρίσι: «Ηρθαμε να κλείσουμε το βιβλίο»

«Η συζήτηση προχωρά αναλυτικά και διεξοδικά σε όλα τα δημοσιονομικά ζητήματα, ιδιαίτερα στις νέες προτάσεις της ελληνικής πλευράς», ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές του υπουργείου Οικονομικών, με αφορμή τη συνάντηση της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας με τους εκπροσώπους της τρόικας στο Παρίσι.

Το απόγευμα της Τρίτης ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης εξέφρασε από το Παρίσι την αισιοδοξία του ότι η ελληνική κυβέρνηση θα συγκλίνει με την τρόικα, κάτι που θα επιτρέψει την επιστροφή των κλιμακίων του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ στην Αθήνα.

«Ηλθαμε να κλείσουμε το βιβλίο», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών εισερχόμενος στο κτίριο της ελληνικής αντιπροσωπείας του ΟΟΣΑ, γνωστό ως «Βίλα Σαίντ», που βρίσκεται στο 16ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας.

«Εχουμε έλθει για να συνεχίσουμε τη συζήτηση, κάνουμε πρόοδο και συνεχίζουμε» τόνισε, προσθέτοντας ότι στόχος της διήμερης διαπραγμάτευσης είναι «να κλείσει η αξιολόγηση» του ελληνικού προγράμματος από την τρόικα.

«Ελπίζουμε ότι θα γεφυρώσουμε τις διαφορές σε μια σειρά θεμάτων. Ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει σύγκλιση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδούβελης.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Διαβάστε τη συνέχεια:

http://www.tanea.gr/news/economy/article/5183610/marathwnia-anamenetai-h-shmerinh-synanthsh-troikas-kybernhshs-sto-parisi/