Έρχονται 1.000 απολύσεις και στην τράπεζα Standard Chartered

Ο Μπιλ Γουίντερ, ο νέος επικεφαλής της Standard Chartered, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα τον περασμένο Ιούνιο, φαίνεται πως επέλεξε τον δρόμο των άμεσων περικοπών προκειμένου να μειώσει τις σημαντικές ζημιές που εμφανίζει η τράπεζα.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του Reuters, που επικαλείται το skai.gr, o Μπιλ Γουίντερς, προχώρησε σήμερα στην αποστολή mail στους διοικητικούς υπαλλήλους της τράπεζας στο οποίο αναφέρει πως υπάρχει σχέδιο μείωσης του προσωπικού κατά 1000 άτομα αλλά και σημαντικές περικοπές σε επενδυτικά σχέδια τα οποία δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα.

Στο ίδιο mail, όπως αναφέρει το Reuters, ο επικεφαλής της τράπεζας σημειώνει πως άμεσα αναμένονται και πωλήσεις ιδιοκτησιακών στοιχείων και μετοχών της εταιρείας τα οποία εμφανίζουν σημαντικά κόστη συντήρησης, όπως θυγατρικές σε αφρικανικές χώρες.

Οι συγκεκριμένες περικοπές με βάση τις αναλύσεις Βρετανών οικονομολόγων είναι αναγκαίες, καθώς εικάζεται πως η τράπεζα την 1η Δεκεμβρίου θα χρειάζεται ένα ποσό το οποίο κυμαίνεται από 4 έως και 10 δισεκατομμύρια ευρώ προκειμένου να «περάσει» τα stress tests της Αγγλικής Κεντρικής Τράπεζας.