Βήματα από τη ΓΓΔΕ προς τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών

Το πρώτο βήμα για τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το Υπουργείο Οικονομικών κάνει η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, η οποία με απόφασή της συνιστά ειδική επιτροπή προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα άμεσης και on line διαβίβαση των στοιχείων των εκδιδόμενων φορολογικών παραστατικών για χονδρικές πωλήσεις και παροχή υπηρεσιών.

Όπως αναφέρει η Έλενα Λάσκαρη στο euro2day, το χρονοδιάγραμμα για την παράδοση του σχετικού πορίσματος εκπνέει στις 30 Οκτωβρίου, οπότε οι προτάσεις θα πρέπει να παραδοθούν τόσο στον αναπληρωτή υπουργό Τρύφων Αλεξιάδη όσο και στην ΓΓΔΕ Κατερίνα Σαββαΐδου.

Υπενθυμίζεται ότι από το Μάρτιο του 2016 με βάση τις μνημονιακές δεσμεύσεις θα πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή σχέδιο αύξησης των πληρωμών με πλαστικό χρήμα, παρακλάδι του οποίου αποτελεί και η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το υπουργείο Οικονομικών.

Το σχετικό εγχείρημα της διασύνδεσης σέρνεται εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία στο υπουργείο Οικονομικών αλλά ουδέποτε είχε προχωρήσει πέραν από τα χαρτιά και τις εξαγγελίες.