Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για το βράδυ της Παρασκευής τηλεδιάσκεψη μεταξύ κυβέρνησης - τρόικας

Tου Αργύρη Παπαστάθη

Μονομερώς κατατέθηκε ο Προϋπολογισμός στη Βουλή – Σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών

Διυπουργική σύσκεψη το απόγευμα στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον Γκίκα Χαρδούβελη τη συμμετοχή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκης και των κ.κ. Σταϊκούρα και Μαυραγάνη.

Αρμόδιες πηγές θεωρούν πιθανότερη την αναβολή της προγραμματισμένης για σήμερα τηλεδιάσκεψης μεταξύ οικονομικού επιτελείου και τρόικας καθώς υπήρξε επικοινωνία Χαρδούβελη με Τόμσεν και Βίζερ χωρίς να σημειωθεί καμία πρόοδος.

Ο λόγος; «Περιμένουμε απαντήσεις από την τρόικα για να συνεχίσουμε» έλεγαν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών. Λίγο μετά τις 8 μ.μ. όπως μετέδωσε το Mega, αξιωματούχος του ΔΝΤ, δήλωσε ότι αναβλήθηκε η προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας, με αίτημα της Αθήνας. Πιθανόν να γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών όσον αφορά την αναβολή της τηλεδιάσκεψης, αναφέρει τα εξής:

«Το Υπουργείο Οικονομικών δεν ζήτησε ποτέ αναβολή σημερινής (σ.σ. Παρασκευή) τηλεδιάσκεψης με την τρόικα η οποία άλλωστε ουδέποτε προγραμματίστηκε και ανακοινώθηκε. Η κυβέρνηση συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Οι τηλεδιασκέψεις, άλλωστε, είναι μέρος αυτών.»

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=652534