Ασφαλίστε τον… καλύτερο σας φίλο

Προγράμματα ιδιωτικής ασφάλισης για κατοικίδια

του Κώστα Κετσιετζή

Οι ασφαλιστικές εταιρείες πάντα αναζητούν νέους τομείς για να επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους. Μετά από την ασφάλιση ζωής, υγείας, αυτοκινήτου και κατοικίας από το «μείγμα» των προσφερόμενων καλύψεων δεν θα μπορούσε να λείπει η ασφάλιση των αγαπημένων μας κατοικίδιων. Τα εν λόγω προγράμματα ασφάλισης έχουν γνωρίσει μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό, ενώ σιγά-σιγά αρχίζουν να εμφανίζονται και στη χώρα μας κυρίως μέσω γραφείων που συνεργάζονται με κάποια από τις ξένες εξειδικευμένες ασφαλιστικές του κλάδου. Διαβάστε στο MoneyGuru.gr τι προσφέρουν και τι καλύπτουν οι ιδιωτικές ασφάλειες κατοικίδιων.

Οι εταιρείες ασφάλισης κατοικίδιων που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικός και κυρίως σε Βρετανία, Σουηδία και ΗΠΑ, προσφέρουν ειδικά προγράμματα για κατοικίδια τα οποία συνδυάζουν στοιχεία από ασφαλιστήρια ζωής και περιουσίας. Καλύπτουν κτηνιατρικά έξοδα, ακόμη και ετήσιο check-up ενώ ταυτόχρονα σας αποζημιώνουν σε περίπτωση απώλειας ζωής του κατοικίδιου σας από ασθένεια ή ατύχημα. Επιπλέον, πολλές ασφαλιστικές εταιρείες καλύπτουν με αποζημίωση την απώλεια ή τη κλοπή του κατοικίδιου σας αλλά και την αστική ευθύνη έναντι τρίτων σε περίπτωση ζημιάς ή σωματικής βλάβης που μπορεί να προκαλέσει ο σκύλος σας ή η γάτα σας.

Η ασφάλιση κατοικίδιων εμφανίστηκε για πρώτη φορά πριν από περίπου ένα αιώνα στη Σουηδία, όπου τώρα περισσότερα από τα μισά κατοικίδια της χώρας είναι ασφαλισμένα και αποτελεί πραγματικότητα σε πολλές χώρες του εξωτερικού, καθώς για κάθε ζωόφιλο το κατοικίδιο του αποτελεί μέρος της οικογένειας του, ενώ την ίδια στιγμή το κόστος της κτηνιατρικής περίθαλψης αυξάνεται.

Διαβάστε τη συνέχεια:

http://www.moneyguru.gr/CMS/asfaliste-ton-kalitero-sas-filo-6413