Ανοίγουν την Δευτέρα οι προσφορές για τα περιφερειακά αεροδρόμια

Στην τελική ευθεία η παραχώρηση των 7+7 αερολιμένων

του Αχιλλέα Χεκίμογλου

Στην τελική ευθεία έφτασε πια η παραχώρηση των 7+7 περιφερειακών αερολιμένων της χώρας, καθώς το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) θα ανοίξει την Δευτέρη τις τεχνικές προσφορές και την Τρίτη τις οικονομικές προσφορές, που κατέθεσαν οι κοινοπραξίες Vinci – Ελλάκτωρ, Fraport – όμιλος Κοπελούζου και Corporacion America – ΜΕΤΚΑ.

Η πρώτη ομάδα περιλαμβάνει τα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Χανίων, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου, Ακτίου, Καβάλας, ενώ η δεύτερη τα αεροδρόμια Ρόδου, Κω, Σάμου, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Σαντορίνης και Σκιάθου.

Οι ιδιώτες θα αναλάβουν την λειτουργία, διαχείριση και εκμετάλλευση 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων της χώρας για 40+10 χρόνια, ενώ δεσμεύονται να χρηματοδοτήσουν έργα ύψους 200-250 εκατ. ευρώ τα πρώτα τέσσερα χρόνια.

Πηγές του ΤΑΙΠΕΔ σημειώνουν ότι το σχέδιο σύμβασης παραχώρησης των δύο ομάδων των 7+7 αεροδρομίων, που διεκδικούνται και από τα τρία σχήματα, προβλέπει ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους για τις χρεώσεις των περιφερειακών αεροδρομίων.

Αυτές θα έχουν ανώτατο ύψος 14,5 ευρώ ανά αναχωρούντα επιβάτη πριν από την ολοκλήρωση των επενδύσεων των παραχωρησιούχων και έως 20 ευρώ μετά το πέρας των εργασιών.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Διαβάστε τη συνέχεια:

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=652370