Στις 23 Σεπτεμβρίου συνεδριάζει το ΔΝΤ για Κύπρο

Στις 23 Σεπτεμβρίου συνεδριάζει το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), προκειμένου να εγκρίνει την 7η αξιολόγηση του κυπριακού προγράμματος, η οποία ολοκληρώθηκε στο τέλος Ιουλίου, και να δώσει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση ποσού περίπου 125 εκατ. ευρώ για την Κύπρο.

Όπως δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Μόνιμος Εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Κύπρο Βιντσέντζο Γκούζο, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου θα βρίσκεται στη Λευκωσία η αποστολή του Ταμείου για την προτελευταία αξιολόγηση της εφαρμογής του προγράμματος, η οποία θα επικεντρωθεί στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και στη συνέχιση της ενίσχυσης του εποπτικού πλαισίου για την αναδιάρθρωση των δανείων.

Ειδικότερα, ο κ. Γκούζο είπε ότι μια θετική τοποθέτηση του συμβουλίου του ΔΝΤ επί της 7ης αξιολόγησης θα επιτρέψει την εκταμίευση ποσού περίπου 125 εκατ. ευρώ για την Κύπρο, που αφορά τη συνεισφορά του Ταμείου στην 8η δόση από το πρόγραμμα, συνολικού ποσού 500 εκατ. ευρώ. Η έγκριση της εκταμίευσης του υπόλοιπου ποσού, ύψους 375 εκατ. ευρώ, το οποίο αφορά τη συνεισφορά του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), θα γίνει κατά τη σύνοδο του Eurogroup στις 11 Σεπτεμβρίου.