Τρ. Αλεξιάδης: Δεν «παγώνει» η επιστροφή φόρων

Στην διαβεβαίωση ότι δεν θα «παγώσει» η επιστροφή φόρων ή ΦΠΑ, προχώρησε σήμερα το πρωί ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης. Μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1 ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε ότι η κατάσταση που επικρατεί – με τις εκκρεμότητες του Δημοσίου να φτάνουν τα 5,7 δισ. ευρώ στο επτάμηνο – δεν αρέσει σε κανέναν, ωστόσο υπογράμμισε ότι οι καθυστερήσεις δεν οφείλονται σε κυβερνητική κατεύθυνση, αλλά στη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, η οποία, όπως ανέφερε έχει μειονεκτήματα.

Παράλληλα τόνισε ότι τα στοιχεία εκτέλεσης προϋπολογισμού του Αυγούστου φανερώνουν πως οι επιστροφές τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού υπερέβησαν το στόχο ωστόσο όμως απέφυγε να δώσει κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία για την καταβολή συγκεκριμένων οφειλών, εξηγώντας πως ως υπηρεσιακός υπουργός δεν μπορεί να δεσμευθεί για το τι θα πράξει η επόμενη κυβέρνηση.

Ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ εκτίμησε πως αυτή την εβδομάδα, ή το αργότερο στις αρχές της επόμενης, αναμένεται να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων, κάτι που θα δρομολογήσει και την επιστροφή φόρων. Αναφερόμενος για το περιβόητο περιουσιολόγιο, ο κ. Αλεξιάδης επανέλαβε πως η εφαρμογή του θα αρχίσει από τον Νοέμβριο και πρόσθεσε πως στόχος είναι από το 2016 να υπάρχει μια πιο σαφής εικόνα.