Σχοινάς: «Σε εξέλιξη η αξιολόγηση των προτάσεων από τους θεσμούς»

Την έγκαιρη παραλαβή των ελληνικών προτάσεων χθες το βράδυ επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, ενώ έκανε γνωστό πως αυτήν την ώρα γίνεται η αξιολόγηση των προτάσεων από τους τρεις θεσμούς.

Ωστόσο όμως, απέφυγε να δώσει μια πρώτη εκτίμηση για το περιεχόμενο των προτάσεων, καθώς, όπως είπε, «η διαδικασία είναι σε εξέλιξη» ενώ παράλληλα σημείωσε ότι η έκθεση των θεσμών θα είναι έτοιμη πριν από το τέλος της σημερινής ημέρας και θα αποσταλεί στους εκπροσώπους των κρατών-μελών στο Euro Working Group.

Επιπλέον, ο κ. Σχοινάς ανέφερε ότι σήμερα στις 14.00 (ώρα Ελλάδας), ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μάριο Ντράγκι, την Κριστίν Λαγκάρντ, τον Κλάους Ρέγκλινγκ και τον Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Καταλήγοντας, υπενθύμισε ότι στο πλαίσιο της εντολής από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας να εξετάσουν το ελληνικό αίτημα για νέο πρόγραμμα, οι τρεις θεσμοί διενεργούν παράλληλα έρευνα για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, η οποία επίσης θα αποσταλεί στα κράτη-μέλη.