Η κοινωνική επιχειρηματικότητα στο προσκήνιο

Με την απονομή των Βραβείων Social Business Excellence Awards 2014 έκλεισαν οι εργασίες του 2ου Συνεδρίου για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα «Επιχειρώντας Αλλιώς», που πραγματοποιήθηκε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, τη Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου.

Σκοπός του συνεδρίου ήταν η προώθηση της έννοιας της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στο ευρύ κοινό και η ανταλλαγή εμπειρίας και βέλτιστων πρακτικών μεταξύ των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κοινωνικό τομέα, με την προβολή παραδειγμάτων επιχειρήσεων –ελληνικών και ξένων- που έχουν να παρουσιάσουν εντυπωσιακά αποτελέσματα, τόσο με κοινωνικούς όσο και οικονομικούς όρους.

Παράλληλα, συζητήθηκαν οι τρόποι χρηματοδότησης της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, το ελληνικό σχέδιο δράσης και το ευρωπαϊκό πλαίσιο, καθώς και οι προκλήσεις στις οποίες καλούνται να ανταποκριθούν οι κοινωνικές επιχειρήσεις σε περιβάλλον ύφεσης.

Όπως τονίστηκε, νικητές ήταν και οι 57 επιχειρήσεις που πήραν μέρος στο διαγωνιστικό κομμάτι του συνεδρίου, διακρίθηκαν όμως επτά, οι οποίες και έλαβαν τα αντίστοιχα βραβεία.

Διαβάστε τη συνέχεια στο:

http://www.newsbomb.gr/oikonomia/epixeirhseis/story/517649/h-koinoniki-epixeirimatikotita-sto-proskinio