Λαγκάρντ: Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία του ΔΝΤ

Στην προοπτική να σκεφτεί το ενδεχόμενο να διεκδικήσει μία δεύτερη θητεία στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εφόσον της ζητηθεί αναφέρθηκε σε συνέντευξή της στο εβδομαδιαίο οικονομικό γαλλικό περιοδικό «Challenges» η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, της οποίας η θητεία λήγει τον Ιούλιο του 2016.

Η κ. Λαγκάρντ δήλωσε πως, εάν της ζητηθεί από αξιωματούχους του διεθνούς οργανισμού να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα στον διεθνή οργανισμό, θα το σκεφτεί ενώ διαμηνύει στους Ευρωπαίους ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν θα προσυπογράψει μία συμφωνία για την Ελλάδα.

Την ίδια ώρα και το Βερολίνο την στηρίζει λέγοντας χαρακτηριστικά ότι, χωρίς το ΔΝΤ, δεν υπάρχει ελληνικό πρόγραμμα. Το «περιβάλλον» της κ. Λαγκάρντ γνωρίζει πως η ίδια θέλει να περάσει το μήνυμα ότι δεν βάζει νερό στο κρασί της σε βάρος του Ταμείου. Φιλοδοξεί να ανανεώσει την θητεία της στο ΔΝΤ και θα επιδιώξει να εκμηδενίσει τις πιθανότητες προκειμένου να δεχτεί επικρίσεις από τους εκπροσώπους των μη ευρωπαϊκών χωρών στο Ταμείο ότι δεν έκανε ότι περνάει από το χέρι της για να προστατεύσει τα συμφέροντα του οργανισμού.