Πιο κοντά από ποτέ σε συμφωνία - Δεν θα είναι υφεσιακή στο σύνολό της

Η συμφωνία στο σύνολο της δεν θα είναι υφεσιακή, υποστήριξε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στην ΕΡΤ.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφερε πως η ελληνική πλευρά δίνει μεγάλη μάχη για δικαιότερη κατανομή των βαρών για να σηκώσουν τα βάρη αυτοί που δεν τα σήκωσαν μέχρι σήμερα.

«Είμαστε πιο κοντά από ποτέ στην συμφωνία», είπε ο κ. Τσακαλώτος υπογραμμίζοντας ότι θα είναι μεγάλο πρόβλημα για ολόκληρη την Ευρώπη να μην βρεθεί συμφωνία. Τόνισε ότι η ελληνική πλευρά θέτει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και το χρέος επισημαίνοντας ότι το κριτήριο είναι μια βιώσιμη λύση και κοινωνικά δίκαιη.

Ο ΦΠΑ βρίσκεται επίσης στο επίκεντρο της διαπραγμάτευσης είπε ο κ.Τσακαλώτος και υπογράμμισε πως δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης με την διαπραγμάτευση του Αντώνη Σαμαρά.

Όσον αφορά τη αποληρωμή των δόσεων προς τους δανειστές ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε ότι η συμφωνία θα έχει ένα χρηματοδοτικό κομμάτι και άρα η χώρα θα καταφέρει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.