Reuters: Ο Γ. Στουρνάρας προειδοποίησε για «δύσκολη Τρίτη», αν δεν υπάρξει συμφωνία

Έκτακτη συνάντηση με κορυφαίους τραπεζίτες είχε την Παρασκευή, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, κατά την οποία, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, τους προειδοποίησε να προετοιμαστούν για «δύσκολη Τρίτη» αν την Δευτέρα δεν κλείσει συμφωνία στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα, πάντα, με το ρεπορτάζ του πρακτορείου, ο Γ. Στουρνάρας απηύθυνε το κάλεσμα στους τραπεζίτες προκειμένου να συζητηθεί η εντεινόμενη κρίση στον τραπεζικό τομέα μετά το κύμα εκροών καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες που ξεπέρασαν μέσα σε μια μόνο μέρα το 1 δισεκατομμύριο ευρώ και ανήλθαν συνολικά σε 4,2 δισεκατομμύρια ευρώ την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τραπεζίτες που συμμετείχαν στην έκτακτη συνάντηση, ο Γ. Στουρνάρας δεν έκανε λόγο για επιβολή ελέγχου στην κίνηση κεφαλαίων, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι χωρίς συμφωνία η κατάσταση θα είναι σοβαρή, ενώ η γενική διαπίστωση είναι ότι ούτε καν η ΕΚΤ έχει ξεκάθαρη εικόνα για το τι μέλλει γενέσθαι από κει και πέρα:

«Αν δεν υπάρξει συμφωνία, η Τρίτη θα είναι δύσκολη μέρα και θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις» φέρεται να είπε ο Διοικητής της ΤτΕ. Σύμφωνα με τραπεζίτη που επικαλείται το Reuters, συζητήθηκαν επίσης τεχνικά θέματα σε σχέση με τα ΑΤΜ και το πώς θα διασφαλιστεί η διαθεσιμότητα μετρητών στους πελάτες.

Η ΕΚΤ αύξησε προχθές το όριο χρηματοδότησης μέσω ELA και συνεδριάζει και πάλι τη Δευτέρα το πρωί για να εξετάσει το ενδεχόμενο να διασφαλίσει και πάλι ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες.