Σόιμπλε: Η Ελλάδα δεν έχει δείξει το πώς θέλει να εφαρμόσει τα μέτρα

Μήνυμα ότι η Γερμανία περιμένει αξιόπιστες προτάσεις από την Ελλάδα, «διότι κάθε μέρα μετράει» έστειλε σήμερα μετά το τέλος της συνεδρίασης του ECOFIN, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο κ. Σόιμπλε επέμεινε για άλλη μια φορά ότι η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου πρέπει να εφαρμοστεί και σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν έχει δείξει το πώς θέλει να εφαρμόσει τα μέτρα. Παράλληλα επανέλαβε ότι «η βάση για οποιαδήποτε συμφωνία είναι το ισχύον πρόγραμμα».

Εμφανίστηκε σκεπτικός για το αν μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερη προετοιμασία για το Eurogroup της Δευτέρας «από όση έχει ήδη γίνει» και πρόσθεσε ότι «το τι πρόκειται να συμβεί τη Δευτέρα (στο Eurogroup) θα το δούμε τη Δευτέρα. Δεν είμαι βέβαιος πως θα ανακοινώσω κάποια σπουδαία είδηση».

Η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της Ελλάδας, επανέλαβε για ακόμη μία φορά και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για τηλεδιάσκεψη την Κυριακή αν υπάρξουν νέες εξελίξεις. Αναφερόμενος στον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών σημείωσε ότι «ο κ. Βαρουφάκης και εγώ έχουμε διαφορετικές ιδέες και προσεγγίσεις». Κληθείς να σχολιάσει τα όσα υποστήριξε ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών σχετικά με την πρόταση που παρουσίασε στο Eurogroup της Πέμπτης ο κ. Σόιμπλε ανέφερε: «Ο κ. Βαρουφάκης είπε πως χθες παρουσίασε μια ολοκληρωμένη (σε βάθος) πρόταση. Φαίνεται πως μάλλον όλοι οι υπόλοιποι δεν τον καταλάβαμε».

Καταλήγοντας, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών παρέπεμψε στην αξιολόγηση των θεσμών λέγοντας ότι «τo Eurogroup δεν μπορεί να δράσει χωρίς να γνωρίζει την αξιολόγηση των Θεσμών».