Στουμπ: Οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα έχουν φτάσει σε αδιέξοδο

Σε αδιέξοδο έχουν φτάσει οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, δήλωσε στο CNBC ο Φιλανδός Υπουργός Οικονομικών Αλεξάντερ Στουμπ, μετά το χθεσινό Eurogroup που δεν κατέληξε σε συμφωνία. «Νομίζω πως έχουμε φτάσει σε αδιέξοδο. Προσπαθούμε να βρούμε λύση για πολύ καιρό», ανέφερε ο κ. Στουμπ και πρόσθεσε πως «η μπάλα βρίσκεται σταθερά στο γήπεδο της Ελλάδας από την αρχή και νομίζω πως εξακολουθεί να βρίσκεται εκεί».

Ο κ. Στουμπ τόνισε ότι «οι ηγέτες της Ευρωζώνης αναμένεται να πραγματοποιήσουν έκτακτη Σύνοδο Κορυφής την Δευτέρα προκειμένου να συζητήσουν επειγόντως την κατάσταση της Ελλάδας στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο» και κατέστησε σαφές πως «η υπομονή είναι αρετή, όμως πολλές χώρες ξεμένουν από αρετές».

Συνεχίζοντας ο Φιλανδός Υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «στην αρχή υπήρχε πολύ μεγαλύτερη συμπάθεια, όμως οι τελευταίοι έξι μήνες ήταν αρκετά δύσκολοι. Συνήθως στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αν κάνεις μια συμφωνία, πρέπει να την τηρείς. Υπήρξε πολύ μπρος-πίσω τους τελευταίους έξι μήνες» και πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό να διατηρηθεί η σταθερότητα στη Νομισματική Ένωση και να διατηρηθεί η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, ωστόσο όμως όπως είπε αυτό  δεν μπορεί να γίνει «με κάθε κόστος».

Στην περίπτωση που η Ελλάδα πτωχεύσει, οι επιπτώσεις θα είναι περιορισμένες συμπλήρωσε ο κ. Στουμπ και εμφανίστηκε αρκετά πεπεισμένος ότι η Ευρώπη μπορεί να διαχειριστεί μια τέτοια κατάσταση καθώς όπως είπε: «δεν πιστεύω στο ντόμινο. Βλέπετε την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, έχουν κάνει επιτυχημένες επανεισόδους στην αγορά και οι οικονομίες τους είναι αρκετά ισχυρές».