Βρετανία: Επιταχύνονται οι προετοιμασίες για ενδεχόμενο Grexit από το Υπ. Οικονομικών

Επιταχύνει ο Υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όζμπορν, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Financial Times, τους σχεδιασμούς και τις προετοιμασίες για τους κραδασμούς που θα προκληθούν από ενδεχόμενο Grexit.

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα, αν και ο Τζορτζ Όζμπορν είναι βέβαιος ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Βρετανίας μπορεί να αντέξει ένα Grexit, ανησυχεί για το πλήγμα που μπορεί να επιφέρει στην εμπιστοσύνη. Ο Βρετανός Υπουργός Οικονομικών είπε στους βουλευτές ότι «λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προετοιμάσει και να προστατεύσει την χώρα».

Αξιωματούχοι του Υπουργείου ανέφεραν στους Financial Times ότι εξέτασαν αυτήν την εβδομάδα μια σειρά από σενάρια, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και η πιθανότητα να εγκλωβιστούν σε ελληνικά νησιά χωρίς λεφτά Βρετανοί τουρίστες αν διαταραχθούν τα δρομολόγια των πλοίων.

Νωρίτερα το 2015, ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Βρετανίας, Μαρκ Κάρνεϊ, ανέφερε σε βουλευτές ότι οι τράπεζες της χώρας έχουν πολύ μικρή άμεση έκθεση στην Ελλάδα. Ο ίδιος τόνισε πως τον ανησυχεί περισσότερο ο αντίκτυπος του Grexit στην οικονομική σταθερότητα της Ευρωζώνης, τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της Βρετανίας.