Επίθεση Βαρουφάκη κατά Σόιμπλε

Επίθεση κατά του Γερμανού ομόλογού του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εξαπέλυσε μέσω συνέντευξής του  στην εβδομαδιαία Die Ziet ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. «Ο Βαρουφάκης κατηγορεί τον Σόιμπλε για λάθη» αναφέρει στο σχετικό της δημοσίευμα η γερμανική εφημερίδα για τα όσα δήλωσε ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών.

«Δεν αναγνωρίζει πόσο χρήσιμο θα ήταν για τους βόρειους Ευρωπαίους, να επιτευχθεί μια συμφωνία με ένα κίνημα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ» δηλώνει ο κ. Βαρουφάκης στην εβδομαδιαία εφημερίδα.

ziet

Όταν ρωτήθηκε αν έχει κάνει λάθος ανάλυση για την Ελλάδα ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε: «Ναι, κάνει» για να εξειδικεύσει το «κατηγορώ» του λέγοντας ότι «ο Σόιμπλε βάζει τις προηγούμενες κυβερνήσεις στην Ελλάδα και τους Έλληνες στο ίδιο σακί, δεδομένου ότι αντανακλά το χαρακτήρα όλων των Ελλήνων για αντίσταση».

Σε ό,τι αφορά  τις συνομιλίες του με τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών, ο κ. Βαρουφάκης τονίζει: “Είναι απογοητευτικό ότι μπορούμε να μιλάμε σε ένα διαφορετικό πλαίσιο ο ένας με τον άλλο. Τα επιχειρήματα έχουν μεγαλύτερη σημασία από την σχετική εξουσία. Με λίγα λόγια: Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει αντικαταστήσει τα πραγματικά επιχειρήματα με την πολιτική ισχύ”.