Bloomberg: Στα 7 δισ. ευρώ η εκροή καταθέσεων τον Απρίλιο από τις ελληνικές τράπεζες

«Πακέτο» βοήθειας προς την Ελλάδα για να στηριχθεί η οικονομία της σε περίπτωση που η χώρα αναγκαστεί να εγκαταλείψει το ευρώ επεξεργάζονται οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg.

Στο δημοσίευμά του, το Bloomberg επικαλείται «δυο ανθρώπους με γνώση των συζητήσεων», ένας εκ των οποίων υπογράμμισε στο αμερικανικό πρακτορείο ότι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εξετάζουν μηχανισμούς για να υψώσουν «φράχτη» στην Ελλάδα τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά ώστε να προστατέψει το υπόλοιπο μπλοκ της Ευρωζώνης από μια κατάρρευση.

Το Bloomberg αναφέρεται και στις δηλώσεις του Φίλιπο Ταντέι, οικονομικού συμβούλου του Πρωθυπουργού της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, την Τρίτη. «Υπάρχει πάντα ένα σχέδιο Β», δήλωσε ο κ. Ταντέι, σε συνέντευξη που έδωσε την Τρίτη στη Ρώμη, χωρίς πάντως να αναφερθεί ειδικά στο πακέτο βοήθειας.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «πρέπει να ρωτήσεις τον εαυτό σου ποιος έχει τη δυνατότητα να παρέμβει σε ένα τέτοιο περιστατικό. Και πιστεύω ότι όταν αρχίσει να φτιάχνεις μια λίστα, τότε πολύ γρήγορα διαπιστώνεις ότι αυτή η λίστα είναι πολύ μικρή». Παράλληλα το δημοσίευμα επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι η εκροή καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες αυξήθηκε τον Απρίλιο και έφθασε τα 7 δισ. ευρώ.