Στα χέρια ενός κροίσου το περιοδικό Time - Ανεξάρτητη δημοσιογραφία υποσχέθηκε

Στα χέρια ενός κροίσου της τεχνολογίας περνάει η έκδοση του περιοδικού Time που πωλείται  για  δεύτερη φορά, σχεδόν 8 μήνες μετά την πώλησή του στην αμερικανική ομάδα μέσων μαζικής ενημέρωσης Meredith Corporation.

Ο μεγιστάνας Μάρκ Μπένιοφ, παρότι δραστηριοποιείται σε έναν χώρο που δεν έχει καμία σχέση με την «παράδοση» γίνεται  ιδιοκτήτης ενός μιας «παραδοσιακής» επιχείρησης. Αυτής,της έντυπης ενημέρωσης.

Ο Μπένιοφ – συνιδρυτής της εταιρείας Salesforce.com – προχώρησε στην αγορά του περιοδικού μαζί με την γυναίκα του, πληρώνοντας το αντίτιμο των 190 εκατομμυρίων δολαρίων.

Υπόσχονται ανεξαρτησία

Σύμφωνα με την  Meredith  οι Μπένιοφ «δεν θα συμμετέχουν στις καθημερινές συζητήσεις ή στις δημοσιογραφικές αποφάσεις».

Από την πλευρά του ο Μπένιοφ, πρόεδρος, συν-διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της εταιρείας cloud υπολογιστών Salesforce.com, δήλωσε πως τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του σέβονται τον οργανισμό και τον διάσημο τίτλο.

Ο Μαρκλ Μπένιοφ με την σύζυγό του, Λιν. 

«Η δύναμη του Time, ήταν πάντα στην μοναδική αφήγηση για θέματα που αφορούσαν ανθρώπους και γεγονότα που μας επηρεάζουν όλους και που μας συνδέουν όλους» τουίταρε.

Οι Μπένιοφ αναλαμβάνουν το περιοδικό σε μια αβέβαιη εποχή για τα έντυπα μέσα ενημέρωσης. Το Time έχει μειώσει το τιράζ του και αγωνίζεται με την πτώση των διαφημιστικών εσόδων.

Η Meredith ολοκλήρωσε την αγορά της μητρικής εταιρείας Time Inc. τον Ιανουάριο και προχώρησε στην πώληση μερικών από τους πιο γνωστούς τίτλους περιοδικών λίγο αργότερα.

Η περιουσία του

Ο Μπένιοφ, που σύμφωνα με το Forbes έχει αξία 6,7 δισεκατομμύρια δολάρια, είναι ο τελευταίος στη λίστα μιας σειράς προσωπικοτήτων από τον τομέα της τεχνολογίας που αποκτά μια παραδοσιακή έντυπη έκδοση.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon Τζεφ Μπέζος το 2013 αγόρασε την Washington Post. Πέρυσι, η χήρα του Στιβ Τζομπς, Πολίν, απέκτησε πλειοψηφικό μερίδιο στο περιοδικό The Atlantic.