Την αυτόφωρη σύλληψη της Στεφανίδου ζήτησε ο Λαγός- Καταδικάζουν τα κόμματα

Την αυτόφωτη σύλληψη της Τατιάνας Στεφανίδου ζήτησε ο Βουλευτής της Χ.Α. Γιάννη Λαγός, επειδή, κατά τη διάρκεια της εκπομπής της, στην οποία προβλήθηκε βίντεο από τα επεισόδια μεταξύ γονέων και χρυσαυγιτών σε σχολείο του Περάματος, τον χαρακτήρισε Τραμπούκο, καυτηριάζοντας το γεγονός ότι άσκησε βία κατά δασκάλων και μαθητών.

Ο Λαγός υπέβαλε στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου μήνυση κατά της παρουσιάστριας του “Ε” για συκοφαντική δυσφήμηση δια του Τύπου. Η αστυνομία αναζήτησε την Τατιάνα Στεφανίδου στο κανάλι όπου εργάζεται και στο σπίτι της αλλά μέχρι τα μεσάνυχτα που έληγε η προθεσμία για το αυτόφωρο δεν την εντόπισε.

Έτσι σήμερα, Πέμπτη, η δικογραφία της μήνυσης του Βουλευτή κατά της δημοσιογράφου μεταβιβάζεται αρμοδίως στον Εισαγγελέα.

Τα κόμματα καταδικάζουν τη μήνυση κατά της δημοσιογράφου

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα περιορισμού και πολύ περισσότερο δίωξης της ελευθερίας του Τύπου.

Ο εκφοβισμός των εκπροσώπων των Μ.Μ.Ε. δεν πρόκειται να περάσει, πόσο μάλλον όταν προέρχεται από θρασύτατους υπόδικους εκφραστές της Χρυσής Αυγής.

Πάγια θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι η ελευθεροτυπία και η πολυφωνία αποτελούν αδιαπραγμάτευτες αξίες σε κάθε κοινωνία που σέβεται τον εαυτό της».

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

«Φαίνεται ότι οι Χρυσαυγίτες βουλευτές εξαντλούν τον δήθεν τσαμπουκά τους σε σχολεία και σε δημοσιογράφους. Η νέα Ακροδεξιά επίθεση θα βρει εμπόδιο σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες της χώρας. Οι φασιστικές μέθοδοι εκφοβισμού δεν θα περάσουν. Ταυτόχρονα, όσοι ακολούθησαν πρόσφατα ίδιες τακτικές, όπως ο Καμμένος, να δουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη».

Ανακοίνωση και από το ΚΙΔΗΣΟ

«Ο χρυσαυγίτης υπόδικος βουλευτής Γιάννης Λαγός, υπέβαλε μήνυση κινώντας την διαδικασία του αυτοφώρου εναντίον της δημοσιογράφου κ. Τατιάνας Στεφανίδου, γιατί τον αποκάλεσε αυτό που είναι: “τραμπούκο”.

Για τον συγκεκριμένο, όπως και τους συνυπόδικους του, αυτούς που θεωρούν θεμιτή πράξη την άσκηση βίας σε σχολικούς χώρους για να σταματήσουν την πρόσβαση παιδιών στην ελληνική παιδεία, διαδίδοντας το μίσος και το ρατσισμό τους, ο χαρακτηρισμός της δημοσιογράφου φαντάζει ως κοσμητικό επίθετο παρά εξύβριση».