Τηλεοπτικές άδειες: Καταβλήθηκαν τα 8 από τα 9 παράβολα - Προβληματισμός για τον Καλογρίτσα

Το παράβολο των τριών εκατομμυρίων ευρώ κατέβαλαν οι οκτώ από τους εννέα υποψηφίους για μια από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. Το παράβολο αυτό είναι η προϋπόθεση προκειμένου να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη δημοπρασία της Τρίτης, 30 Αυγούστου.

Εκείνο που προβληματίζει ιδιαίτερα όμως είναι η περίπτωση του Χρήστου Καλογρίτσα, καθώς οι δικηγόροι του επιχειρηματία έδωσαν την εγγυητική επιστολή 40 λεπτά μετά το τέλος της προθεσμίας που έληγε στις 15:00, κάτι που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των υπόλοιπων οκτώ υποψηφίων. Οι νομικοί σύμβουλοι των τελευταίων, υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να γίνει δεκτή η συμμετοχή του κ. Καλογρίτσα επειδή η εγγυητική δόθηκε εκπρόθεσμα.

Ωστόσο αυτό δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε: Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εγγυητική επιστολή του ιδιοκτήτη του καναλιού “Ε” Φίλιππου Βρυώνη προερχόταν από τράπεζα του Χονγκ Κονγκ, έχει όμως διάρκεια 36 ημέρες ενώ στην προκήρυξη του διαγωνισμού προβλεπόταν ότι η εγγυητική επιστολή θα πρέπει να έχει διάρκεια 360 ημερών.

Πόσο θα κοστίσει η κάθε τηλεοπτική άδεια

Εκπρόσωποι των υποψηφίων υπολογίζουν ότι η τιμή κάθε άδειας μπορεί να κυμανθεί από δέκα το λιγότερο έως 30 εκατομμύρια ευρώ maximum, χωρίς τίποτα να είναι απόλυτο φυσικά.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα υψηλότερα ποσά θα δοθούν για την πρώτη και την τέταρτη άδεια, παρά για την δεύτερη και την τρίτη. Ακόμη κι αυτό όμως δεν είναι σίγουρο, καθώς η δημοπρασία θα ξεκινήσει από τα 3.500.000 ευρώ και θα αυξάνεται διαδοχικά κατά 500.000 κάθε φορά, μέχρι να αποσυρθούν οι επτά και μείνουν μόνο δύο διαγωνιζόμενοι. Οι δύο επικρατέστεροι θα πρέπει στην συνέχεια να καταθέσουν έγγραφες δεσμευτικές προσφορές με ποσό υποχρεωτικά μεγαλύτερο από αυτό στο οποίο σταμάτησε η ηλεκτρονική δημοπρασία.