Game of Thrones: Η Μεγάλη Μάχη...

Σας έλειψε; Δε γίνεται να μην σας έλειψε.

Το τελευταίο διάστημα έμοιαζε να είχαμε λύσει πάνω-κάτω όλες μας τις απορίες και έγνοιες γύρω από τα μελλούμενα του Game of Thrones, αλλά αυτή είναι η επικίνδυνη γοητεία της σειράς. Εκεί που επαναπαύεσαι, εκεί που νομίζεις ότι τα έχεις βάλει σε μια σειρά, εκεί είναι που θα επιτεθεί σαν το φίδι και θα σε ποτίσει με το δηλητήριο της.

Αφού μάθαμε ότι παίζει τρελά το σενάριο ο Σκύλος, ο Hound να μην έχει πεθάνει και να κυκλοφορεί κάπου στο Γουέστερος σε κατάσταση ινκόγκνιτο, αφού σιγουρευτήκαμε ότι ο Τζον Σνόου έχει πολλά ψωμιά ακόμα να φάει για να αποχαιρετήσει την σειρά, έχουμε τα φρέσκα κουλούρια.

Πρώτο και λιγότερο σημαντικό, τουλάχιστον φαινομενικά, γιατί σε βάθος χρόνου θα παίξει τον ρόλο του, είναι αυτό που αφορά τα δρακάκια της Καλίσι. Πρώην δρακάκια για την ακρίβεια και προσεχώς δράκοι-τιτάνες. Όπως αναμενόταν, στον 6ο κύκλο που θα έρθει ο Ντρόγκον, ο Ρέγκαλ και ο Βιζέριον θα είναι διπλάσιοι σε μέγεθος οπότε ακόμα πιο μοχθηροί, ακόμα πιο αιμοδιψείς και με μεγαλύτερα πνευμόνια για να ξερνάνε φλόγες. Τα φτερά του Drogon για παράδειγμα θα φτάνουν σε άνοιγμα τα 120 πόδια (37 περίπου μέτρα το κάθε φτερό). Άρα η Καλίσι μπαίνει στην κατηγορία Ασταμάτητη.

Δεύτερο και ιντριγκαδόρικο μέχρι το μεδούλι, είναι ότι ο Τζορτζ Μάρτιν έχει προχωρήσει στην αποκάλυψη πως στην 6η σεζόν θα δούμε τον θάνατο ενός βασικού προσώπου. Οι πρώτες εικασίες μιλούν για τη Μαργκέρις, η οποία όμως δεν βρίσκεται στους βασικούς ρόλους του βιβλίου, αλλά στην σειρά είναι μια αναδυόμενη κυριαρχία. Μια κυριαρχία που συγκρούεται με την Σερσέι και είναι ακόμα φυλακισμένη. Μια αυτοκτονία δεν είναι διόλου απίθανη.

Τρίτο και πιο συναρπαστικό είναι κάτι που σχετίζεται άμεσα με όσα θα δούμε, είναι το ότι στον 6ο κύκλο, και λογικά στο 8ο ή 9ο επεισόδιο, τα οποία είναι πάντα προορισμένα για μεγάλες μάχες, θα διεξαχθεί η Μάχη των Έξι Στρατιών, η μεγαλύτερη που έχει συμβεί ως τώρα στο Γουέστερος. Αφορμή για να μαθευτεί αυτό ήταν η φωτογραφία που ανάρτησε ένας από τους κομπάρσους, με τα λάβαρα των Μόρμοντ και των Σταρκ να φαίνονται και σίγουρα η βασική απορία είναι ποιος θα ηγηθεί των Σταρκ. Ο αναγεννημένος Σνόου, το ντουέτο Σάνσα και Άρια ή και οι τρεις μαζί…;

Πηγή: toratora.gr