Πριγκίπισσα που 'ξεχνούσε' να πληρώσει τους λογαριασμούς

Τι και αν είναι πριγκίπισσα, τι και αν το χρήμα ρέει άφθονο, δεν είναι λίγες οι φορές που προσπάθησε να το σκάσει από ξενοδοχεία και μπουτίκ για να μην πληρώσει τους λογαριασμούς.

Ο λόγος γίνεται για την  πριγκίπισσα της Σαουδικής Αραβίας Μάχα Μπιντ Μοχάμεντ Μπιν Αχμάντ Αλ-Σουνταΐρι, η οποία προσπάθησε να το σκάσει από ξενοδοχείο, όπου είχε λογαριασμό 7 εκατομμυρίων δολαρίων. Παλιότερα είχε ξεχάσει να πληρώσει λογαριασμούς 20 εκατομμυρίων στις πιο ακριβές μπουτίκ του Παρισιού.

Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της 31ης Μαΐου το 2012, όταν η πριγκίπισσα προσπάθησε να το ‘σκάσει΄από το ξενοδοχείο πέντε αστέρων του Παρισιού Shangri-La Hotel, όπου είχε καταλάβει μαζί με την ακολουθία της 41 δωμάτια, για πέντε μήνες.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, τρία χρόνια νωρίτερα στο Παρίσι έφτασε κοντά στο να γλιτώσει λογαριασμό 20 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε κάνει στις πιο ακριβές μπουτίκ της πόλης. Όταν έφτανε η ώρα του ταμείου, εκείνη δεν ακολουθούσε έναν από τους συνήθεις τρόπους εξόφλησης, αλλά έδινε στους επιχειρηματίες ένα ανάγλυφο χαρτί που ανέφερε «Η πληρωμή θα ακολουθήσει».

maha2

Ήταν πολύ καλή πελάτισσα για οχτώ χρόνια, αλλά μετά απλά σταμάτησε να πληρώνει,‘ είχε πει ένα από τα θύματά της τον Ιούνιο του 2009, που περίμενε σχεδόν 100.000 δολάρια από εκείνη. Προς το τέλος αυτής της επίσκεψής της στο Παρίσι το 2009, τουλάχιστον ένας από τους περίπου 30 επιχειρηματίες στους οποίους χρωστούσε χρήματα, είχε «κατασκηνώσει» για ημέρες στο λόμπι ελπίζοντας σε πληρωμή, πριν κάνει μήνυση.

Όσο ήταν στο Παρίσι, την έβλεπαν ελάχιστα.

Άνθρωποι που την ξέρουν λένε ότι ψώνιζε παντού και τα πάντα, από Hermes μέχρι Zara. Το θέμα της ήταν απλά να ψωνίζει. Χαρακτηριστικό είναι πως μετά από μία εκδρομή στη Γενεύη, επιστρατεύθηκαν 4 νταλίκες για να μεταφέρουν όσα ψώνισε, ενώ είχε αγοράσει μέχρι μία Lamborghini και μία Ferrari, παρότι δεν οδηγεί. Και από όλα αυτά τα ψώνια, τα περισσότερα δεν τα άνοιγε ποτέ και έμεναν μέσα στις σακούλες και τα κουτιά τους.

Δεν της έκαναν όμως όλοι τα χατίρια. Ο βασιλιάς Αμπντουλάχ, ο οποίος πέθανε τον περασμένο Ιανουάριο, δεν διασκέδαζε με τη σκανδαλώδη συμπεριφορά της και όταν η πριγκίπισσα επέστρεψε στη Σαουδική Αραβία, την έκλεισε στο παλάτι.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’50, ήταν η τρίτη από τις ισάριθμες συζύγους του Ναγιέφ μπιν Αμπντουλαζίζ αλ- Σουάντ. Το ζευγάρι- που ήταν επίσης ξαδέρφια- πέρασε μαζί τρεις δεκαετίες πριν χωρίσουν οι δρόμοι τους, ενώ είχαν αποκτήσει πέντε παιδιά, από 22 έως 30 ετών σήμερα. Χώρισαν στις αρχές του 2012, ενώ την ίδια χρονιά τον Ιούνιο εκείνος πέθανε.

Το Δεκέμβριο του 2011 η πριγκίπισσα Μάχα αψήφισε τη βασιλική εντολή και δραπέτευσε στο Παρίσι, σύμφωνα με το αφιέρωμα που της έκανε το Vanity Fair.

maha3

Το Μάρτιο του 2013 ένας δικαστής στη Γαλλία διέταξε να κατασχεθούν τα περιεχόμενα δύο αποθηκών γεμάτες με τα ψώνια που είχε κάνει η πριγκίπισσα το 2012, ώστε να δημοπρατηθούν και να πληρωθούν οι επιχειρηματίες. Μέσα, βρήκαν καπέλα, ρούχα, τσάντες, κοσμήματα, έργα τέχνης, μαγιό, γυαλιά ηλίου διάσημων σχεδιαστών, κούτες τσιγάρων, επίχρυσα σερβίτσια και σχεδόν χίλια ζευγάρια παπούτσια.