Εντυπωσιάζουν οι Έλληνες σχεδιαστές

Η 17η Athens Xclusive Designers Week στο Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής ή αλλιώς η εβδομάδα μόδας της Αθήνας, βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς σήμερα (30/03) είναι η τρίτη και τελευταία μέρα της διοργάνωσης.

Ας δούμε τι έγινε το Σαββατοκύριακο, που όλα τα φλας ήταν στραμμένα στην μεγάλη Αθηναϊκή γιορτή της μόδας.

Η πρεμιέρα έγινε το Σάββατο (28/03), όπου Έλληνες σχεδιαστές παρουσίασαν τις συλλογές τους. Οι Eleni Kyriacou, Makis Tselios, Kathy Heyndels, Athina Korda και τα διεθνή fashion brands Marks & Spencer και Tophop by Sotris. 

Στην έναρξη παρευρέθηκαν σημαντικά πρόσωπα από τον χώρο της μόδας, των ΜΜΕ και του επιχειρηματικού κόσμου.

Η Eleni Kyriacou, παρουσίασε την F/W 2015-16 συλλογή της, η οποία είναι εμπνευσμένη από τις απρόσμενες αρχαιολογικές ανακαλύψεις του 2014 στην Αμφίπολη και η ιδέα της βασίζεται στην Γυναίκα-Σφίγγα, με πρωταγωνιστικά δύο αντιθετικά στοιχεία που συγκλίνουν, το τέρας και την θεά, δημιουργώντας την αίσθηση της μαγείας.

STUDIO PANOULIS PHOTOS STUDIO PANOULIS PHOTOS

Το διεθνές fashion brand Marks & Spencer παρουσίασε τη νέα συλλογή του από αναπάντεχους συνδυασμούς υφών και μοτίβων, δημιουργώντας μία «επιμελώς ατημέλητη» κομψότητα, που ανέδειξε το μοναδικό και ιδιαίτερο στυλ τους. Για το καλοκαίρι του 2015 προτείνουν denim και βαθιές αποχρώσεις του μπλε, boho σύνολα και φλοράλ σχέδια.

STUDIO PANOULIS PHOTOSSTUDIO PANOULIS PHOTOSSTUDIO PANOULIS PHOTOS

Ο Makis Tselios παρουσίασε ένα «Αγκάλιασμα Υψηλής Ραπτικής» για άνδρες και γυναίκες με πρωταγωνιστές το κόκκινο, το λευκό, το ροζ και το μαύρο χρώμα.

STUDIO PANOULIS PHOTOSSTUDIO PANOULIS PHOTOSSTUDIO PANOULIS PHOTOS

Στον οίκο Kathy Heyndels, οι υψηλής ραπτικής δημιουργίες του σχεδιαστή Γιάννη Τόγκου διατήρησαν λιτές γραμμές και η παλέτα των χρωμάτων περιελάμβανε παστέλ αλλά και έντονες αποχρώσεις αναδεικνύοντας τη θηλυκότητα κάθε γυναίκας που τις επιλέγει. Στην παρουσίαση του οίκου Kathy Heyndels συμμετείχε με guest εμφάνιση η Ιωάννα Λίλη.

STUDIO PANOULIS PHOTOS STUDIO PANOULIS PHOTOS 11111111111

Η Athina Korda παρουσίασε την F/W 2015-16 συλλογή της με τίτλο “ANTITHESIS”, σε total black. Η φιλοσοφία της συλλογής της είναι εμπνευσμένη από απόλυτα γεωμετρικά σχέδια με νηφάλιες γραμμές. Κατά τη διάρκεια της επίδειξης της, πραγματοποιήθηκε happening για το Fashion Revolution

STUDIO PANOULIS PHOTOS STUDIO PANOULIS PHOTOS STUDIO PANOULIS PHOTOS

Η βραδιά έκλεισε με το brand Topshop by Sotris, που μας παρουσίασε μία σειρά από νεανικά, γυναικεία και αντρικά σύνολα σε έντονα χρώματα και floral prints, με μοναδικά κομμάτια όπως δερμάτινα jackets και iconic παντελόνια.

Την Κυριακή (29/03) πραγματοποιήθηκαν τα New Designers Awards, όπου βράβευσαν τον καλύτερο νέο Έλληνα σχεδιαστή μόδας.

Τον τίτλο τον διεκδίκησαν οι εξής: Georgia Margariti, Euphrosyne Vlassi, MK by Marios, Dimale, Maison Anna Dorothea, Fotini Baka, Aziina, Chris and Tonia, Dimitrios Ordoulidis, Aris Antoniou, Leon, Tryfonas Modestou. Ένας όμως κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις και να αναδειχθεί ο μεγάλος νικητής της βραδιάς, ο Dimitrios Ordoulidis.

ΑΛΙΚΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ    ΑΛΙΚΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ   ΑΛΙΚΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΑΛΙΚΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΑΛΙΚΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ   ΑΛΙΚΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΑΛΙΚΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΑΛΙΚΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ  11079192_10204747696786328_2025061032_n

ΑΛΙΚΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

 

Για περισσότερη μόδα κάντε like στην FB σελίδα του We run fashion εδώ  και εδώ