Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο έδωσε συγχαρητήρια στην ελληνική κυβέρνηση με ανάρτηση του στο Instagram

Συγχαρητήρια στην Ελλάδα για την προσπάθειά της να διατηρήσει τη βιοποικιλότητα δίνει ο διάσημος ηθοποιός Λεονάρντο ντι Κάπριο.

Ο σταρ του Χόλιγουντ, ο οποίος είναι μέλος του ΟΗΕ και ασχολείται με θέματα που αφορούν την κλιματική αλλαγή, επισήμανε πως η Ελλάδα έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα, που θέσπισε νόμους για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας περιοχών.

H ανάρτηση στο instagram:

Συγκεκριμένα, δημοσίευσε μία φωτογραφία ενός ελληνικού τοπίου στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, την οποία συνόδευσε με την εξής λεζάντα:

«Η Ελλάδα έγινε πρόσφατα η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που αναγνώρισε Βασικές Περιοχές Βιοποικιλότητας (KBAs) στους νόμους και τις πολιτικές της. Τα KBA είναι τα πιο σημαντικά μέρη στον κόσμο για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στη συνολική υγεία του πλανήτη».

Στη συνέχεια, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο σημείωσε ότι «Αξίζουν συγχαρητήρια για την ελληνική κυβέρνηση να πρωτοστατήσει αναδεικνύοντας το #KeyBiodiversityAreas ως βασικό εργαλείο για την επέκταση ενός δικτύου προστατευόμενων περιοχών και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας στη Γη».