Οι 5 χειρότερες συμβουλές που δίνουν οι γονείς στα παιδιά τους, σύμφωνα με έναν αυτοδημιούργητο εκατομμυριούχο

Καθώς τελειώνει σιγά σιγά ακόμη ένα ακαδημαϊκό έτος, πολλοί είναι οι νέοι, που θα τελειώσουν τις σπουδές τους και κατά τη διάρκεια της αποφοίτησης, θα ακούσουν ένα σωρό συμβουλές από τους γονείς τους, για το πώς να κατευθύνουν το μέλλον τους.

Και παρά το γεγονός ότι οι γονείς έχουν αγνές προθέσεις, αυτή η γενιά θα εισέλθει στην αγορά εργασίας σε μία περίοδο που διακατέχεται από αβεβαιότητα για το μέλλον και κρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Matt Higgins, ένας αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος, μοιράζεται στο CNBC, τις χειρότερες και πιο ξεπερασμένες συμβουλές που πρέπει να αγνοήσουν οι νέοι και τι να κάνουν αντ ‘αυτού, καθώς όπως λέει το κλειδί της επιτυχίας του, ήταν το να μην παίζει με ασφάλεια.

1. Χρειάζεσαι ένα εναλλακτικό σχέδιο

Μια μελέτη του πανεπιστημίου Wharton διαπίστωσε ότι και μόνο η σκέψη για ένα εφεδρικό σχέδιο μπορεί να μειώσει σημαντικά την πιθανότητα να συμβεί το Σχέδιο Α, μαζί με το κίνητρο, ακόμη και της προσπάθειας επίτευξής του.

Υπάρχουν ελάχιστα πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς στη δεκαετία των 20, τα οποία να μην μπορεί να αναστρέψει στη δεκαετία των 30. Ο μόνος τρόπος για να μπορέσει κανείς να γίνει εκατομμυριούχος, είναι να πιστέψει ότι θα πετύχει και να μην ανησυχεί για το τι θα γίνει, αν δεν τα καταφέρει.  Οι νέοι θα πρέπει να εμπιστεύονται την ικανότητά τους, να τα καταφέρουν, αν το Σχέδιο Α ναυαγήσει.

2. Μείωσε τον χρόνο μπροστά από την οθόνη 

Οι οθόνες είναι το μέλλον της δουλειάς. Το να παίζει κανείς βιντεοπαιχνίδια για 10 ώρες συνεχόμενα μπορεί να μην τον βοηθήσει, αλλά υπάρχει η δυνατότητα να μάθει κάθε είδους επικερδείς δεξιότητες στο διαδίκτυο.

3. Μην σε αγχώνουν τα μικρά πράγματα

Αυτή η συμβουλή είναι εν μέρει αναληθής. Ενώ το παρακωλυτικό άγχος πρέπει να αντιμετωπιστεί, δεν είναι όλο το άγχος προβληματικό. Στην πραγματικότητα, οι μελέτες δείχνουν ότι οι πιο επιτυχημένοι επιχειρηματίες αξιοποιούν το άγχος και το κάνουν να λειτουργεί για αυτούς.
Διατηρούν αυτό που ονομάζεται κατάσταση «βέλτιστου άγχους»: την ισορροπία ανάμεσα στο να έχουν αρκετό άγχος για κάνουν focus και να είναι αποδοτικοί, αλλά όχι τόσο ώστε να εμποδίσουν την επίτευξη της αριστείας.

4. Πήγαινε να δουλέψεις σε μια μεγάλη εταιρεία και συνταξιοδοτήσου από εκεί 

Κάποτε ήταν σοφή συμβουλή για την καριέρα κάποιου, να ξεκινήσει από κολοσσούς όπως το Facebook, η Google και το Netflix. Αλλά ακόμη και οι εταιρείες που υπόσχονταν 30ετή σταδιοδρομία, τώρα απολύουν χιλιάδες εργαζόμενους. Αντί να πάει κανείς σε μία μεγάλη εταιρεία, απλώς για το κύρος, θα πρέπει να πάει κάπου που του ταιριάζει και είναι χαρούμενος, ακόμη και αν πρόκειται για μια μικρή startup ή μία μεσαία εταιρεία.

5. Αγόρασε ένα σπίτι και μείνε εκεί

Η πιο σημαντική συμβουλή που πρέπει να γνωρίζει κάθε νέος, σύμφωνα με τον εκατομμυριούχο είναι η εξής: Τα μετρητά είναι βασιλιάς. Η εξοικονόμηση χρημάτων και η διατήρηση όσο το δυνατόν μεγαλύτερης ρευστότητας, είναι πολύ σημαντική. Αν αυτό σημαίνει ενοικίαση αντί για αγορά σπιτιού, τότε αυτό είναι οκ.  Και σε ένα περιβάλλον υψηλού πληθωρισμού, η εξοικονόμηση χρημάτων είναι πιο σημαντική από τη συσσώρευση χρέους.