Ξύπνησαν μνήμες από τον θάνατο της Νταϊάνα - Κινδύνεψαν Χάρι και Μέγκαν, όταν τους καταδίωξαν παπαράτσι

Σε μία «σχεδόν καταστροφική» καταδίωξη αυτοκινήτου ενεπλάκησαν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ, καθώς τους ακολουθούσαν παπαράτσι.

Σχεδόν αυτομάτως, η είδηση «ξυπνά» μνήμες από τη μοιραία νύχτα της 31ης Αυγούστου του 1997, όταν η πριγκίπισσα Νταϊάνα και ο εραστής της, Ντόντι Αλ Φαγέντ, έχασαν τις ζωές τους -εκείνος ακαριαία, εκείνη στο νοσοκομείο, λίγο αργότερα- στο Παρίσι, έπειτα από μια μοιραία καταδίωξη από παπαράτσι, που ξεκίνησαν να τους κυνηγούν πάνω σε μηχανές μεγάλου κυβισμού, όταν τους αντιλήφθηκαν να εγκαταλείπουν το ξενοδοχείο Ritz με μία μαύρη Mercedes.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN, η καταδίωξη ακολούθησε λίγο μετά την τελετή απονομής βραβείων στο Ziegfeld Ballroom στη Νέα Υόρκη. Ήταν η πρώτη τους δημόσια εμφάνιση μετά τη στέψη του βασιλιά Καρόλου.

Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος των Σάσεξ ανέφερε πως η καταδίωξη διήρκησε για πάνω από δύο ώρες κι είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια επικίνδυνη κατάσταση, καθώς σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ οδηγών, αλλά και πεζών.

«Αυτή η ανελέητη καταδίωξη, που διήρκεσε πάνω από δύο ώρες, οδήγησε σε πολλές σχεδόν συγκρούσεις με άλλους οδηγούς στο δρόμο, πεζούς και δύο αστυνομικούς της NYPD», αναφέρει ο εκπρόσωπος τους.

«Ενώ το να είσαι δημόσιο πρόσωπο συνοδεύεται από ένα επίπεδο ενδιαφέροντος από το κοινό, δεν πρέπει ποτέ να βαρύνει την ασφάλεια κανενός», συνέχισε, ενώ πρόσθεσε επίσης: «Η διάδοση αυτών των εικόνων, δεδομένων των τρόπων με τους οποίους ελήφθησαν, ενθαρρύνει μια εξαιρετικά παρεμβατική πρακτική που είναι επικίνδυνη για όλους τους εμπλεκόμενους».