Ο Ρούνε απέκλεισε τον Τζόκοβιτς και έφτασε στα ημιτελικά του Open της Ρώμης

Έκπληξη στη Ρώμη, ο Νόβακ Τζόκοβιτς, νο1 στην παγκόσμια κατάταξη τένις, δεν θα μπορέσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Masters 1000 της ιταλικής πρωτεύουσας.

Ο Σέρβος αποκλείστηκε με 6-2, 4-6, 6-2 από τον 20χρονο Δανό Χόλγκερ Ρούνε, νο 7στον κόσμο, στον σημερινό (17/5) προημιτελικό, δέκα ημέρες πριν από την έναρξη του Ρολάν Γκαρός (28 Μαΐου-11 Ιουνίου).

Ο αγώνας μεταξύ του Χόλγκερ Ρούνε και του Νόβακ Τζόκοβιτς διακόπηκε δύο φορές, μια λόγω ιατρικού τάιμ άουτ και μία λόγω βροχής.

Ο Τζόκοβιτς, ο οποίος θα χάσει τη Δευτέρα τη θέση του στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης από τον Κάρλος Αλκαράθ, θα παρουσιαστεί στο Παρίσι με ένα ασυνήθιστο ρεκόρ πέντε νικών και τριών ηττών σε τρία τουρνουά στο χώμα το 2023.

Στα 20 του, ο Ρούνε, ο οποίος έγινε ο πρώτος παίκτης που εξασφάλισε την παρουσία του στα ημιτελικά τού 80ού “Internazionali BNL d’Italia” στη Ρώμη, έφτασε στη δεύτερη σερί νίκη του επί του Σέρβου, μετά από αυτήν στον τελικό του Masters 1000 στο Παρίσι τον Νοέμβριο.

Εκεί ο Ρούνε κατέκτησε το πρώτο του «χιλιάρι» τουρνουά, μπήκε στο top-10 και έγινε ο πρώτος παίκτης που κέρδισε πέντε από τους 10 κορυφαίους παίκτες του κόσμου σε μία μόνο διοργάνωση της ATP.

Στους «4» ο Ρούνε θα αντιμετωπίσει τον Νορβηγό Κάσπερ Ρουντ (νο 4) ή τον Αργεντινό Φρανσίσκο Σερούντολο (νο 31) για μια θέση στον τελικό.