Η εποχή της φράουλας έφτασε - Αγαπημένο φρούτο με υψηλή διατροφική αξία και ευεργετικές ιδιότητες

Γράφει ο Σπύρος Μπενίας

? Ανοίγει ο καιρός! Πλησιάζει το καλοκαίρι! Τι καλύτερο από τα ανοιξιάτικα φρούτα που αρχίζουν και κάνουν την εμφάνιση τους αυτή την περίοδο!

❤️ Υπάρχει ένα πολυαγαπημένο φρούτο πολλών το οποίο εκτός από το ζωηρό κόκκινο χρώμα και τη γλυκιά γεύση του προσφέρει και πολλά οφέλη στην υγεία!

Καλά καταλάβατε ο λόγος στις φράουλες…

? Αυτό που ενδεχομένως να μην γνωρίζατε είναι ότι, το κόκκινο χαρακτηριστικό τους χρώμα οφείλεται στις φαινόλες, με κυρίαρχες τις ανθοκυανίνες, οι οποίες ταυτόχρονα είναι και ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό για τον οργανισμό μας.

? Εκτός από τις αντιοξειδωτικές φαινόλες, οι φράουλες είναι πλούσια πηγή βιταμινών και ανόργανων στοιχείων. Σκεφτείτε ότι ένα φλιτζάνι (166 γρ.) φρέσκες ψιλοκομμένες φράουλες μπορούν να καλύψουν το 93% της καθημερινής συνιστώμενης ποσότητας σε βιταμίνη C, προσφέρουν κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και έχουν μόνο 52 θερμίδες!

? Ξέρατε ότι, οι φράουλες μπορούν να συμβάλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου και να βοηθήσουν στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα;

? Ο λόγος που είναι τόσο καλοί σύμμαχοι είναι η σύστασή τους. Έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό (92%), χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα (5% του βάρους τους) και ένα συνδυασμό διαλυτών και αδιάλυτων φυτικών ινών.

⭐️ Συνεπώς, γιατί να μην επωφεληθείτε από τις ευεργετικές επιδράσεις που μας προσφέρουν οι φράουλες αυτό το μικρό χρονικό διάστημα που κάνουν την εμφάνιση τους;