«Δεν είμαστε ρατσιστές» ξεκαθαρίζει ο πρίγκιπας Γουίλιαμ

Την πρώτη τους δημόσια εμφάνιση μετά τη συνέντευξη της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι, που δημιούργησε ποικίλες αντιδράσεις, έκαναν ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον.

Συγκεκριμένα, το πριγκιπικό ζευγάρι βρέθηκε σε σχολείο, όπου συνάντησε παιδιά και εργαζόμενους. Φτάνοντας, όπως ήταν αναμενόμενο, οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν για τα πρόσφατα αυτά γεγονότα , με εκείνον να απαντά ότι δεν είναι μια ρατσιστική οικογένεια και ότι δεν έχει μιλήσει ακόμη με τον αδελφό του, αλλά θα το κάνει.

«Δεν είμαστε οικογένεια ρατσιστών» ήταν τα πρώτα σχόλια του δούκα του Κέιμπριτζ, μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε στην Όπρα Ουίνφρεϊ ο αδερφός του Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ.

000_94Q9BB

Υπενθυμίζεται ότι ο Χάρι και η Μέγκαν έκαναν διάφορες «ενοχλητικές» αποκαλύψεις για τον Γουίλιαμ και την Κέιτ στη δημόσια εξομολόγησή τους, ενώ η Μέγκαν αποκάλυψε ότι η βασιλική οικογένεια ανησυχούσε για το χρώμα του δέρματος του παιδιού τους, Άρτσι.

Στο πλαίσιο αυτό, η βρετανική βασιλική οικογένεια απάντησε την Τρίτη στις καταγγελίες του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, με γραπτή ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Κέιτ Μίντλετον

Σε αυτήν επισημαίνεται ότι «ολόκληρη η οικογένεια λυπήθηκε μαθαίνοντας πόσο σκληρή πρόκληση υπήρξαν τα τελευταία χρόνια για τη Μέγκαν και τον Χάρι», και συνεχίζει, «τα θέματα στα οποία αναφέρθηκαν, και ιδιαίτερα η καταγγελία περί ρατσισμού (σ.σ. αναφορά στη συζήτηση σχετικά με το χρώμα του δέρματος του Άρτσι), είναι εξαιρετικά ανησυχητικά. Αν και προφανώς η ανάμνηση των συμβάντων μπορεί να διαφέρει, το θέμα έχει ληφθεί πολύ σοβαρά και θα αντιμετωπιστεί ιδιωτικά από την οικογένεια».

Η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής: «Ο Χάρι, η Μέγκαν και ο Άρτσι παραμένουν πολύ αγαπητά μέλη της οικογένειας».