Οι 5 αποκαλύψεις της συνέντευξης των Μέγκαν & Χάρι στην Όπρα Γουίνφρεϊ (Video)

Στην Ελλάδα η συνέντευξη προβάλλεται από τον ΑΝΤ1, σήμερα Δευτέρα 8/3ου στις 16:00.

Μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας  ανησυχούσαν για το χρώμα του δέρματος του γιου μας  Άρτσι. Αυτή η αποκάλυψη ήταν η κορύφωση  καταιγιστικών δημόσιων καταγγελιών του πρίγκηπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ για το Παλάτι.

Οι αιχμές είναι σαφείς και αναφέρονται σε ρατσιστική αντιμετώπιση της επιλογής του Πρίγκιπα Χάρι στο πρόσωπο της Μέγκαν Μαρκλ, που είναι όπως έδειξε το ισχυρό δέσιμο και οι κοινές επιλογές του ζευγαριού, η γυναίκα της ζωής του νεαρότερου γιου της αξέχαστης πριγκίπισσας Νταιάνα.

Στην μεγάλη και πολυαναμενόμενη συνέντευξη που παραχώρησαν στην Όπρα Ουίνφρεϊ, ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ είπαν ότι μέλη της βασιλικής οικογένειας είχαν αρνηθεί τον τίτλο του πρίγκιπα για τον γιο της Άρτσι, ο οποίος είναι τώρα ενός έτους, επειδή υπήρχαν ανησυχίες εντός της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας «σχετικά με το πόσο σκούρο μπορεί να ήταν το δέρμα του όταν θα γεννιόταν».

 

Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ, credits: CBS

Το παλάτι «ανησυχούσε» για το χρώμα του πρώτου τους μωρού, του Άρτσι

Ίσως η πιο συγκλονιστική αποκάλυψη που έκανε η Μέγκαν Μάρκλ ήταν ότι κάποια μέλη της Βασιλικής Οικογένειας εξέφρασαν την… ανησυχία τους στον Πρίγκιπα Χάρι για το πιθανό χρώμα του πρώτου τους παιδιού.

Η Μαρκλ, που είναι Αφροαμερικανίδα, δήλωσε ότι όσο ήταν έγκυος με τον γιό τους Άρτσι, κάποια άτομα είχαν εκφράσει μία ανησυχία, κάνοντας συζητήσεις σχετικά με το πόσο σκούρο θα ήταν το δέρμα του μωρού όταν θα γεννούσε.

Τα σχόλια, είπε η Μαρκλ, έγιναν στον Πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος στη συνέχεια τα μετέφερε σε εκείνη. Η Μαρκλ αρνήθηκε να αποκαλύψει ποια μέλη της Βασιλικής Οικογένειας έκαναν αυτά τα σχόλια, καθώς «αυτό θα ήταν καταστροφικό για εκείνους».

Όταν η Γουίνφρεϊ πίεσε τον Χάρι για περισσότερες λεπτομέρειες, ο ίδιος είπε: «Αυτή η συζήτηση είναι κάτι που δεν θα μοιραστώ ποτέ. Εκείνη τη στιγμή ήταν άβολο. Ήμουν σοκαρισμένος». Αυτό ήταν και το μόνο που αποκάλυψε για τη ρατσιστική αυτή συμπεριφορά της Βρετανικής Βασιλικής Οικογένειας.

Χάρι: «Ανησυχούσα ότι η ιστορία της μητέρας μου επαναλαμβάνεται»

Ο Χάρι δήλωσε ότι η οικογένειά του τους απέκοψε οικονομικά και ότι ο πατέρας του, πρίγκιπας Κάρολος, τον απογοήτευσε και αρνείτο κάποια στιγμή να δεχθεί τις κλήσεις του. Όπως τόνισε, άφησε τα βασιλικά του καθήκοντα λόγω έλλειψης κατανόησης και επειδή ανησυχούσε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται – αναφερόμενος στον θάνατο της μητέρας του, πριγκίπισσας Νταϊάνα, η οποία έχασε τη ζωή της σε τροχαίο το 1997 καθώς ο οδηγός του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε επιτάχυνε για να ξεφύγει από τους φωτογράφους.

Οι σκέψεις αυτοκτονίας από την Μέγκαν: «Δεν ήθελα πια να είμαι ζωντανή»

Η Μέγκαν Μαρκλ είπε επίσης ότι υπήρχαν στιγμές που «δεν ήθελε να ζει άλλο». Η 39χρονη δήλωσε ότι ήταν αφελής προτού παντρευτεί με τον πρίγκιπα Χάρι το 2018 και κατέληξε να έχει αυτοκτονικές τάσεις. «Δεν ήθελα πια να είμαι ζωντανή. Και αυτή ήταν μια πολύ ξεκάθαρη και αληθινή και τρομακτική συνεχής σκέψη» τόνισε, ενώ καταλόγισε στο Παλάτι ότι την έκανε να «σιωπήσει».

Η Μέγκαν περιέγραψε κάποια μέλη της βασιλικής οικογένειας, τα οποία δεν κατονόμασε, ως βάναυσα, ανειλικρινή και ένοχα για ρατσιστικά σχόλια. Επίσης κατηγόρησε την Κέιτ, σύζυγο του μεγαλύτερου αδελφού του Χάρι, πρίγκιπα Ουίλιαμ, ότι την έκανε να κλάψει πριν από τον γάμο της.

Μολονότι η βασιλική οικογένεια δέχθηκε ανοιχτά κριτική, ούτε ο Χάρι ούτε η Μέγκαν επιτέθηκαν ευθέως στην βασίλισσα Ελισάβετ. Ωστόσο η Μέγκαν δήλωσε ότι «η Εταιρεία» της οποίας ηγείται η Ελισάβετ, την είχε αναγκάσει σε σιωπή και ότι κώφευσε στις εκκλήσεις της για βοήθεια ενώ βρισκόταν σε κίνδυνο λόγω των ρατσιστικών σχολίων και την άσχημη κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει.

vomves-apo-ti-megkan-markl-gia-to-palati-anisychoysan-gia-to-chroma-dermatos-toy-artsi0

Ο πραγματικός γάμος, τρεις μέρες πριν τον βασιλικό…

Η Μέγκαν είπε ότι κάποιοι εντός της βασιλικής οικογένειας όχι μόνον απέτυχαν να την προστατεύσουν από κακόβουλους ισχυρισμούς, αλλά είπαν ψέματα για να προστατεύσουν άλλους. «Ήταν μόλις είχαμε παντρευτεί και όλα άρχισαν πραγματικά να γίνονται χειρότερα και κατάλαβα ότι όχι μόνον εμένα δεν με προστάτευαν, αλλά ότι ήταν πρόθυμοι να πουν ψέματα για να προστατεύσουν άλλα μέλη της οικογένειας», είπε.

Αποκάλυψε δε ότι εκείνη και ο πρίγκιπας Χάρι παντρεύτηκαν σε μια απλή τελετή τρεις ημέρες πριν από τον λαμπερό γάμο τους, ο οποίος έγινε «για τον κόσμο», όπως είπε.

Ο Χάρι είναι «πολύ απογοητευμένος»

Ο δούκας του Σάσεξ πρόσθεσε ότι αισθάνεται «πολύ απογοητευμένος» από τον πατέρα του και συνέχισε: «Η οικογένειά μου κυριολεκτικά με απέκοψε οικονομικά». Αρνήθηκε πάντως ότι έπληξε την γιαγιά του, τη βασίλισσα Ελισάβετ, με την απόφασή του να αποχωρήσει από την βασιλική ζωή, αλλά πρόσθεσε ότι ο πατέρας του σταμάτησε κάποια στιγμή να δέχεται τα τηλεφωνήματά του. Ο δούκας του Σάσεξ καταλόγισε επίσης στην οικογένειά του απουσία στήριξης σε ρατσιστικές επιθέσεις από μέσα ενημέρωσης.

Ο Χάρι είπε εξάλλου ότι η Μέγκαν τον «έσωσε» από την εγκλωβισμένη βασιλική ζωή του. «Διαφωνώ, νομίζω ότι αυτός μας έσωσε όλους. Εσύ πήρες μια απόφαση που σίγουρα έσωσε τη ζωή μου», είπε η Μέγκαν.

Η αλήθεια πίσω από το αφήγημα, ότι η Μέγκαν Μαρκλ έκανε την Κάθριν Μίντλετον να κλάψει στην πρόβα των παρανύμφων

Η Μαρκλ μίλησε επίσης και για τη σχέση της με την κουνιάδα της, Κέιτ Μίντλετον, η οποία είναι παντρεμένη με τον Πρίγκιπα Ουίλιαμ και φέρει τον τίτλο της Δούκισσας του Κέιμπριτζ.

Σε απάντηση στα βρετανικά μέσα που ισχυρίζονταν ότι η Μαρκλ είχε κάνει την Μίντλετον να κλάψει, η Μαρκλ είπε στην Γουίνφρεϊ ότι «έγινε το αντίθετο». Συγκεκριμένα, η Μαρκλ ανέφερε ότι η Μίντλετον θύμωσε για κάτι που είχε να κάνει με τα φορέματα των μικρών παρανύμφων, στον γάμο του Χάρι και της Μέγκαν, το 2018. Μεταξύ των οποίων παρανύφων ήταν και η πριγκίπισσα Σάρλοτ, η μοναχοκόρη του Ουίλλιαμ και της Κάθριν, που είχε επιφορτιστεί με τον ρόλο ενός flower girl.

Η Μέγκαν δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά ανέφερε ότι η Κέιτ απολογήθηκε κατόπιν  για τη συμπεριφορά της, πηγαίνοντάς της, μάλιστα λουλούδια λίγες ημέρες πριν από τον λαμπερό γάμο της, αποκαθιστώντας τις σχέσεις τους. «Είναι καλός άνθρωπος» είπε η Μέγκαν για την Κάθριν.

Παρ’ όλα αυτά, η Μαρκλ ανέφερε ότι θύμωσε όταν μετά από έξι μήνες, τα βρετανικά μέσα άλλαξαν την ιστορία. «Την συγχώρεσα. Αυτό που ήταν δύσκολο ήταν που κατηγορήθηκα για κάτι που δεν έκανα».

Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ, credits: CBSΠρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ, credits: CBS

Οι τεταμένες πλέον σχέσει του Χάρι με τον Πρίγκιπα Κάρολο και τον Ουίλιαμ

Το ζευγάρι επέμεινε ότι διατηρεί άψογη σχέση με τη Βασίλισσα Ελισάβετ, με την Μέγκαν να αναφέρει ότι «ήταν πάντα υπέροχη» μαζί της. Όσο όμως για τον Πρίγκιπα Κάρολο, πατέρα του Χάρι, τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Ο Χάρι ανέφερε ότι ο πατέρας του «σταμάτησε να απαντά στις κλήσεις του» όταν του αποκάλυψε σε συζήτηση ότι εκείνος και η Μέγκαν σχεδίαζαν να αποχωρήσουν από το Παλάτι. Παρ’ όλο που δήλωσε ότι τώρα μιλούν, ανέφερε ότι «υπάρχουν πολλά που πρέπει να δουλέψουμε. Νιώθω πολύ απογοητευμένος, γιατί έχει περάσει κάτι ανάλογο. Ξέρει πώς είναι αυτός ο πόνος. Και ο Άρτσι είναι ο εγγονός του».

Όσον αφορά τον αδερφό του, Πρίγκιπα Ουίλιαμ, ο Χάρι δήλωσε: «Έχουμε περάσει τα πάνδεινα μαζί. Έχουμε μια κοινή εμπειρία. Αλλά είμαστε σε διαφορετικά μονοπάτια». Όταν τον πίεσε η Γουίνφρεϊ για περισσότερα, ο Χάρι είπε: «Η σχέση μας είναι κενή αυτή τη στιγμή. Ο χρόνος όμως γιατρεύει τα πάντα, ελπίζω».

Το φύλο του δεύτερου μωρού του ζευγαριού

Ανάμεσα στις πολλές αποκαλύψεις του ζευγαριού η πιο ευχάριστη ήταν το φύλο του δεύτερου παιδιού τους. «Είναι κορίτσι» δήλωσε ο πρίγκιπας Χάρι. Το μωρό θα γεννηθεί το καλοκαίρι, ενώ υπονόησε ότι δεν θα κάνουν άλλα παιδιά, όπως άλλωστε είχαν προ-απαοφασίσει.

Σαφώς όλοι δε, περιμένουν πλέον με αγωνία τον ερχομό του μωρού, αλλά και εάν θα το ονομάσουν Νταϊάνα.

Όταν η Όπρα Γουίνφρεϊ τον ρώτησε για την αντίδρασή του όταν έμαθε τα νέα για το φύλο του μωρού, που θα γεννηθεί όπως όλα δείχνουν στις ΗΠΑ, ο Πρίγκιπας Χάρι είπε: «Είναι υπέροχο. Είμαι απλά ευγνώμων. Το να έχω παιδιά, είτε ένα είτε δύο, θα ήταν έτσι κι αλλιώς υπέροχο. Αλλά το ότι θα έχω ένα κορίτσι και ένα αγόρι, τι άλλο μπορώ να ζητήσω; Τώρα έχουμε την οικογένεια μας, είμαστε οι τέσσερις μας και τα δύο μας σκυλιά. Είναι υπέροχο» κατέληξε.

Η συνέντευξη – η οποία μεταδόθηκε από το CBS – πραγματοποιήθηκε περίπου έναν χρόνο αφότου ο Χάρι και η Μέγκαν αποφάσισαν να αποσυρθούν από ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας πέρυσι. Το ζευγάρι γνωρίστηκε το 2016 και παντρεύτηκε το 2018.