Όταν το θερινό σινεμά συναντά τη γαστρονομία: Το νέο επαγγελματικό βήμα του Πάνου Ιωαννίδη

Όταν το καλό φαγητό συναντά το σινεμά μόνο όμορφες ιδέες μπορούν να προκύψουν. Πίσω από ένα τέτοιο νέο εγχείρημα βρίσκονται τρεις καταξιωμένοι σεφ, οι Πάνος Ιωαννίδης, Γιάννης Μαρκαδάκης και Δημήτρης Κοντόπουλος.

Το όνομα της εμβληματικής αυτής ιδέας: Stellar. Μετά τη δύση του ηλίου, η ταράτσα γεμίζει ζωή, οι κουζίνες ανάβουν και κόσμος αρχίζει να παίρνει θέση μπροστά από το λευκό πανί. Και στο σημείο αυτό η ταινία αρχίζει.

Την ώρα που διάσημοι πρωταγωνιστές περνούν από την οθόνη, πιάτα σερβίρονται στους θεατές, οι οποίοι γεύονται hi-end street food και cocktails. Το μενού είναι θεματικό και αποτελείται από τέσσερα πιάτα. Κάθε εβδομάδα ανανεώνεται και έμπνευση για τις γεύσεις αποτελούν τι άλλο μα οι ταινίες, φυσικά.

 

Η πρεμιέρα του Stellar πραγματοποιήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου, φέρνοντας αέρα Νέας Υόρκης στην Αθήνα. Το αφιέρωμα «New York, New York!» θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου και το μενού που επιμελήθηκαν οι Πάνος Ιωαννίδης, Γιάννης Μαρκαδάκης και Δημήτρης Κοντόπουλος περιλαμβάνει:

-Mango Bellini (Welcome Drink)
=Prawns Cocktail: Grilled Prawns / House made cocktail sauce / gem lettuce / charred spring onions
-Duck & Waffle: Duck tempura, waffle, jalapeno mayo, molasses gastrique
=Beef Yakitori: Chuck flap, scallions, rice ball, bourbon glaze
-New York Style pepperoni pizza: Thin crust pizza / tomato sauce / pepperoni / mozzarella for di latte

Οι ταινίες

-Breakfast at Tiffany’s | ΠΑ 11/9
-Ghost dog | ΣΑ 12/9 & ΚΥ 13/9
-Husbands and wives | ΔΕ 14/9 & ΤΕ 16/9

Το Stellar θα λειτουργεί καθημερινά, εκτός Τρίτης, για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.  Όποιος επιθυμεί να απολαύσει αυτό το απρόσμενο crossover μεταξύ σινεμά και γαστρονομίας μπορεί να κλείσει το εισιτήριό του στα καταστήματα Public, στο tickets.public.gr και στην είσοδο της T16 πριν από την προβολή (κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας @210 3422006). Το κόστος αγγίζει τα 25 ευρώ.

Η ώρα προσέλευσης των θεατών είναι μεταξύ 19:30-20:00 και η προβολή της ταινίας και το σταδιακό σερβίρισμα του μενού ξεκινά στις 20:30. Στην ταράτσα υπάρχει μπαρ, το οποίο λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ταινίας.

Φυσικά, οι άνθρωποι του Stellar έχουν φροντίσει για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας και τις απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ καθισμάτων στην ειδικά διαμορφωμένη ταράτσα της T16. Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική στους κοινόχρηστους χώρους του κτιρίου.

Τι έγραψε ο Πάνος Ιωαννίδης για το νέο του βήμα

Το νέο του επαγγελματικό βήμα μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς του φίλους μέσω Instagram, ο σεφ Πάνος Ιωαννίδης. «Οταν η αγάπη για το σινεμά και το φαγητό είναι κοινή, προκύπτει το “stellar” η νεα μας pop up πρόταση. Σας περιμένουμε στην ταράτσα της Τζαφέρη 16 σε ένα ιδιαίτερο project καθημερινά (εκτός Τρίτης ) μέχρι τις πρώτες βροχές», έγραψε ο κ. Ιωαννίδης.

Ποια είναι η T16

Η Tzaferi 16 ανακηρύχθηκε το καλύτερο coworking space της Αθήνας «2018 Coworker Members’ Choice Awards». Το boutique co-working space στο κέντρο της πόλης που απογειώνει το concept των πολυσυλλεκτικών χώρων εργασίας, συναντήσεων και εκδηλώσεων, συνδυάζοντας την urban αρχιτεκτονική και το υψηλό design με την τεχνολογία αιχμής.

STELLAR – TZAFERI 16 ROOF GARDEN, 11854 Γκάζι, Αθήνα