6 αλήθειες για τα Starbucks

Κατά μέσο όρο, τα starbucks ανοίγουν δύο νέα καταστήματα κάθε μέρα από το 1987.  Όλοι γνωρίζουμε τα Starbucks – είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση καφέ στον κόσμο.

Αλλά σίγουρα σας διαφεύγουν οι παρακάτω 6 αλήθειες.

1. Τα starbucks έχουν μυστικό μενού

Πάρα πολλές αμερικάνικες αλυσίδες έχουν μυστικά μενού όπως In-n-Out burger, Jamba Juice και Chipotle. Έτσι και τα starbucks έχουν τις δικές τους κρυφές συνταγές για ροφήματα όπως το Cotton Candy Frappuccino και το  Chocolate Pumpkin Latte.

Λέγεται ότι ούτε οι ίδιοι οι υπάλληλοι γνωρίζουν ακριβώς τις συνταγές καθώς τα ροφήματα σε κάθε περιοχή διαμορφώνεται ανάλογα με τις προτιμήσεις των πελατών.

Starbucks-Secret-Menu2

2. Το τέταρτο μέγεθος συσκευασίας που λίγοι γνωρίζουν.

Τα starbucks έχουν τρία μεγέθη συσκευασίας Tall (12 oz), Grande (16 oz), και Venti (20 oz) όπως ονομάζονται. Με λίγα λόγια, το μικρό, το μεσαίο και το μεγάλο. Υπάρχει όμως και το λεγόμενο ‘short’ που δεν απευθύνεται στην ποσότητα του καφέ αλλά στο πόσο δυνατός είναι.

the-short-starbucks

3. Στο logo της εταιρείας απεικονίζεται μια γοργόνα

Με το πέρασμα των χρόνων το logo έχει αλλάξει πολλές φορές. Η πιο πρόσφατη εκδοχή είναι μια γοργόνα που μας είναι δύσκολο να καταλάβουμε τι κρατάει στα χέρια της.

αρχείο λήψης

4. Το όνομα #Starbucks

Το όνομα Starbucks είναι εμπνευσμένο από το βιβλίο Moby Dick . Στο διάσημο βιβλίο του 1851 που γράφτηκε από τον Herman Melville, Starbuck  είναι το όνομα του νεαρού επισφαλή ο οποίος ταξίδευε με το πλοίο Pequod. Αρχικά οι ιδρυτές των Starbucks είχαν σκεφτεί να δώσουν στα καταστήματα, το όνομα Pequod.

αρχείο λήψης

5. Τα στρογγυλά τραπέζια

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί στα starbucks τα περισσότερα τραπέζια είναι στρογγυλά; Ο λόγος που οι αρμόδιοι επέλεξαν αυτή την διακόσμηση  για να μην νιώθουν μόνοι οι πελάτες που δεν έχουν παρέα.

07-The-tables-at-Starbucks-are-small-1

6. Το νέκταρ Αγαύης

Αποτελεί τη νέα μόδα στα φυσικά γλυκαντικά. Το νέκταρ ή σιρόπι αγαύης προέρχεται από την αγαύη, που δεν είναι τίποτε άλλο παρά το κακτοειδές φυτό από το οποίο παίρνουμε και την τεκίλα. Το νέκταρ αγαύης είναι πιο γλυκό από το μέλι αλλά χάρη στο χαμηλό γλυκαιμικό του δείκτη, δεν προκαλεί απότομες αυξομειώσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.

Αυτό λοιπόν το γλυκαντικό μπορείτε να το βρείτε και να το αγοράσετε στα Starbucks.

agave-nectar1