Πήγασος: Στον Ιβάν Σαββίδη με 3.580.000 ευρώ «Έθνος» και «Ημερησία»

Με 3.580.000 ευρώ ο Ιβάν Σαββίδης, απέκτησε χθες τα σήματα των εφημερίδων του Πήγασου, «Έθνος» και «Έθνος της Κυριακής», και την οικονομική εφημερίδα Ημερησία (και τα τρία της εμπορικά σήματα- εφημερίδα και σάιτ).

Η εταιρεία Dimera, του Ιβάν Σαββίδη, δια του δικηγόρου κ.Νικολάου Ανδρικόπουλου, προσέφερε χθες στον πλειστηριασμό, 3 εκ. για το «Έθνος» και «Έθνος της Κυριακής», και 580.000 ευρώ για την ¨Ημερησία”.

Η προσφορά αυτή για τα σήματα των εφημερίδων ήταν η μοναδική που κατατέθηκε. Οι πιστώτριες τράπεζες που διενεργούν τους πλειστηριασμούς προσδιόριζαν την τιμή πρώτης προσφοράς για το «Έθνος» στα 2,35 εκατ. ευρώ και για την «Ημερησία» στις 250.000 ευρώ.

Ακόμη η εταιρεία παραγωγής “Άνωση”, κατακυρώθηκε στον κ.Χρήστο Χατζαρίδη που κατέθεσε προσφορά ύψους 25.000 ευρώ- σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Χατζαρίδης, εκπροσωπεί εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Βαρδινογιάννη.

Έξω από το Ειρηνοδικείο της Αθήνας χθες εργαζόμενοι της Πήγασος, ζήτησαν από τα μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω» που όπως κάθε Τετάρτη βρίσκονταν εκεί για να εμποδίσουν τους πλειστηριασμούς, να επιτρέψουν τη διεξαγωγή του συγκεκριμένου ώστε να καταφέρουν να κρατήσουν τις δουλειές τους και να πληρωθούν τα χρωστούμενα.

Ο αναγκαστικός πλειστηριασμός της εταιρείας Πήγασος κηρύχθηκε άγονος για το σκέλος εκείνο που αφορούσε τον εκπλειστηριασμό μετοχών της Πήγασος σε άλλες εταιρείες, πλην των μετοχών του Mega. Σε πλειστηριασμό έβγαιναν η συμμετοχή της Πήγασος στην εκτυπωτική “ΙΡΙΣ” καθώς και στο πρακτορείο διανομής Τύπου “Ευρώπη”, αλλά και στην εταιρεία που εξέδιδε τα περιοδικά του ομίλου.