Η Ριάνα συγκινεί: Εάν έχεις έστω ένα δολάριο, έχεις πολλά να μοιραστείς

Η pop star Rihanna είναι η “Ανθρωπίστρια του Έτους 2017″ και τιμήθηκε με το ανάλογο βραβείο από το Πανεπιστήμιο του Harvard.

Αυθόρμητη και χαμογελαστή το παρέλαβε με τον δικό της τρόπο και κατά την ομιλία της κατάφερε να συγκινήσει το ακροατήριο διατυπώνοντας μια μεγάλη αλήθεια: «Εάν έχεις έστω ένα δολάριο, έχεις πολλά να μοιραστείς».

Τα λόγια αυτά όπως ανέφερε είναι της γιαγιάς της και είναι απόλυτα αληθινά.

«Λοιπόν, τα κατάφερα. Είμαι στο Χάρβαρντ», είπε χαριτολογώντας στην αρχή της ομιλίας της και συνέχισε, εξηγώντας πώς οι διαφημίσεις οι οποίες ενθάρρυναν τους τηλεθεατές να δωρίζουν 25 σεντς για να σώσουν μία ζωή και τις οποίες έβλεπε μικρή τη βοήθησαν προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί απέναντι στο συνάνθρωπο.

«Έλεγα στον εαυτό μου:”Όταν μεγαλώσω θα γίνω πλούσια και θα σώζω τα παιδιά σε όλον τον κόσμο”. Απλώς δεν γνώριζα ότι κάποια ημέρα θα βρισκόμουν τελικά σε αυτή τη θέση. Συνέβη όταν ήμουν ακόμη έφηβη».

«Είμαστε όλοι άνθρωποι και μας αξίζει μία ευκαιρία στη ζωή, την εκπαίδευση… μία ευκαιρία στο μέλλον το ίδιο. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να βοηθάς το συνάθρωπο χωρίς να περιμένεις οτιδήποτε σε αντάλλαγμα. Αυτό για εμένα είναι ανθρωπιστική πράξη. Οι άνθρωποι το κάνουν να φαίνεται τρομερά δύσκολο, φίλε μου. Η αλήθεια – και αυτό ήταν άγνωστο για εμένα όταν ήμουν μικρή – είναι πως δεν χρειάζεται να είσαι πλούσιος για να είσαι ανθρωπιστής, για να βοηθήσεις κάποιον. Δεν χρειάζεται να είσαι διάσημος, ούτε απόφοιτος πανεπιστημίου», υπογράμμισε συμπληρώνοντας ότι ίσως επιστρέψει στα έδρανα του Πανεπιστημίου για να σπουδάσει και αυτή με τη σειρά της.

Το Βραβείο Ανθρωπισμού από το Ίδρυμα Χάρβαρντ απονέμεται ετησίως σε εμφανείς προσωπικότητες. Η Rihanna έχει χτίσει ένα κέντρο ογκολογίας και πυρηνικής ιατρικής για τη διάγνωση και τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού στο Νοσοκομείο Queen Elizabeth στο Bridgetown, στα Μπαρμπέιντος. Έχει δημιουργήσει επίσης το Πρόγραμμα Υποτροφιών του Ιδρύματος Clara and Lionel (έχει πάρει την ονομασία του από τη γιαγιά και τον παππού της) για σπουδαστές από τις χώρες της Καραϊβικής που φοιτούν σε κολέγια στις ΗΠΑ, και στηρίζει την Παγκόσμια Σύμπραξη για την Εκπαίδευση και το Παγκόσμιο Έργο Πολιτών, μια πολυετή εκστρατεία που θα παρέχει πρόσβαση στην εκπαίδευση σε παιδιά σε περισσότερες από 60 αναπτυσσόμενες χώρες, δίνοντας προτεραιότητα στα κορίτσια και όσους πλήττονται από την έλλειψη πρόσβασης στην εκπαίδευση στον κόσμο σήμερα