10 κρυμμένοι ταξιδιωτικοί προορισμοί

Η κάθε χώρα έχει να δείξει κάτι παραπάνω από τα προφανή, κρύβει τους δικούς της θησαυρούς. Μέρη που είναι άγνωστα ή τα αγνοούμε άλλα είναι εξίσου εντυπωσιακά και γραφικά και αν τα επισκεφτείτε σίγουρα θα σας αφήσουν άφωνους.

Δείτε τους 10 κρυμμένους ταξιδιωτικούς προορισμούς που ξεχωρίσαμε από το fortunegreece.com.

1. Εστιατόριο Grotta Palazzese, Ιταλία

grotta-palazzese-640x400

2. Η θέα του Mont Aiguille των Γαλλικών Άλπεων κόβει την ανάσα.

alpeis-640x400

3. Το μοναστήρι Paro Taktsang (Η Φωλιά της Τίγρης), αξιοθέατο του 17ου αιώνα, κρέμεται στα βράχια της κοιλάδας Παρό στο Μπουτάν.

monastiri-640x400

4. Ενα απότομο μονοπάτι στο νησί της Χαβάης Oahu, που ονομάζεται «Stairway to Heaven», δηλαδή «Η Σκάλα για τον Παράδεισο».

hawai

5. Στην έρημο νοτιοδυτικά του Περού υπάρχει μια όαση! Γύρω από μια λιμνοθάλασσα βρίσκεται το χωριό Huacachina, με 100 κατοίκους. Το χωριό απέχει 8 χλμ από την πρωτεύουσα της περιοχής, όπου κατοικούν 220.000 άνθρωποι, και είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός.

περου

6. Καππαδοκία ονομαζόταν κάποτε η περιοχή της Κεντρικής Ανατολίας (Τουρκία) με κέντρο την Καισάρεια (σήμερα Kayseri), βασίλειο των Χετταίων και αργότερα μέρος της βυζαντινής αυτοκρατορίας. Σήμερα,  το όνομα Καππαδοκία  (το οποίο δεν χρησιμοποιείται σε κανένα επίσημο χάρτη), αναφέρεται σε μια μικρή περιοχή γύρω από την κοιλάδα του Goereme (Κόραμα) με το εξωγήινο τοπίο των ηφαιστιογενών βράχων και αποτελεί ένα από τα  σημαντικότερα αξιοθέατα της Τουρκίας.

τουρκια

6. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Το βαραθρώδες λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης βρίσκεται σε απόσταση 2 χιλ. βορειοδυτικά της Σάμης στην Κεφαλονιά. Η φυσική είσοδος του σπηλαίου είναι κατακόρυφη διαστάσεων 40 x 50 μ. και δημιουργήθηκε από την πτώση ενός τμήματος της οροφής. Τεχνητή είσοδος με σκαλοπάτια και μακρύς υπόγειος διάδρομος επιτρέπει την επίσκεψη στο σπήλαιο. Η λίμνη βρίσκεται 20 μ. κάτω από την επιφάνεια του εδάφους και το βάθος των νερών της κυμαίνεται από 10 μ. έως 30 μ. Σταλακτίτες με περίεργα σχήματα στολίζουν το μεγαλύτερο τμήμα του σπηλαίου.

1

7. ΙΝΔΙΑ

Η Μεγκαλάγια είναι μία από τις 28 Ομόσπονδες Πολιτείες που συγκροτούν σήμερα την Ινδία. Βρίσκεται στο βορειο-ανατολικό τμήμα της χώρας, νότια της Πολιτείας Ασσάμ και σύνορα με το Μπαγκλαντές. Εκτείνεται από Δύση προς Ανατολή σε μορφή λωρίδας μήκους 300 χλμ. και πλάτους 100 χλμ. Η συνολική της έκταση είναι 22.720 τ.χλμ. και ο πληθυσμός της περίπου 2.306.000. Πρωτεύουσα της Μεγκαλάγια είναι η Σιλόγκ, άλλοτε πρωτεύουσα της Ασσάμ.

ινδια

8. Η Νυρεμβέργη είναι πόλη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στο ομόσπονδο κρατίδιο της Βαυαρίας. Βρίσκεται στην κοιλάδα του ποταμού Πέγκνιτς (Pegnitz) και σε απόσταση περίπου 140 χιλιομέτρων, προς τα βόρεια, από το Μόναχο.

γερμανια

9. Το Lofoten είναι ένα αρχιπέλαγος κι ένας παραδοσιακός οικισμός στο Norland της Νορβηγίας. Βρίσκεται στον Αρκτικό κύκλο-στον 68ο και 69ο παράλληλο, στη βόρεια Νορβηγία.

νορβηγια

10. Στα νοτιοδυτικά παράλια της Μικράς Ασίας βρίσκεται η Λυκία. Στα Μύρα της αρχαίας Λυκίας, στη νότια Τουρκία, βρίσκεται ο ναός του Αγίου Νικολάου. Πρόκειται για μια εκκλησία υψίστης αρχιτεκτονικής και θρησκευτικής σημασίας. Είναι βασιλική μετά τρούλου, της Μέσης Βυζαντινής περιόδου, και κτίστηκε το 520 μ.Χ. πάνω στα ερείπια παλαιότερου πρωτοχριστιανικού ναού, στον οποίο λειτουργούσε ο Άγιος Νικόλαος ως επίσκοπος Μύρων, τον 4ο αιώνα μ.Χ.

τουρκια1