Δείτε τα 10 πιο ακριβά σπίτια του πλανήτη

Σπίτια που δεν τα έχουμε φανταστεί ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα…

Και όμως οι κροίσοι της γης τα έχουν και τα απολαμβάνουν. Κοιτώντας τα φαίνονται σαν αξιοθέατα άλλα εκεί μέσα όσο απίστευτο και αν φαίνεται ζουν και απολαμβάνουν μια πολυτελέστατη ζωή οι δισεκατομμυριούχοι του κόσμου.

Ας δούμε τις δέκα πιο ακριβές επαύλεις, έτσι όπως μας τις παρουσιάζει το fortunegreece.gr.

1. 7 UPPER PHILLIMORE GARDENS

Λονδίνο
Αξία: $128 εκατ.

Ένα παλιό σχολείο-οικοτροφείο που μετατράπηκε σε έπαυλη με εσωτερικές πισίνες, σάουνα, γυμναστήριο, κινηματογράφο, ακόμα και «δωμάτιο πανικού» για την περίπτωση εισβολής. Όλα αυτά επενδεδυμένα με μάρμαρο, χρυσό και ανεκτίμητα έργα τέχνης.
Ιδιοκτήτρια είναι η 44χρονη Olena Pinchuk, κόρη του δεύτερου προέδρου της Ουκρανίας Leonid Kuchma. Το αγόρασε το 2008.

1

2. 17 KENSINGTON PALACE GARDENS

Λονδίνο
Αξία: $140 εκατ.

Στη φημισμένη Billionaires Row της πόλης, τον δρόμο με τα ακριβότερα σπίτια του κόσμου, βρίσκεται η κατοικία του Roman Abramovich ο οποίος δεν αρκείται στις ήδη υπάρχουσες πολυτέλειες, αλλά σχεδιάζει να κατασκευάσει στο υπόγειο ένα γήπεδο τένις (στο Λονδίνο βρέχει πολύ), κέντρο ευεξίας και μουσείο αυτοκινήτου.

2

3. SEVEN THE PINNACLE

Μοντάνα, ΗΠΑ
Αξία: $155 εκατ.

Το Yellowstone Club είναι ένα κλειστό κλαμπ των πάμπλουτων που αγαπούν το σκι, το γκολφ και το βουνό. Μακράν η πολυτελέστερη κατοικία είναι εκείνη που ανήκει στον μεγιστάνα του real estate και της ξυλείας Tim Blixseth, ο οποίος τυγχάνει και ιδρυτής του κλαμπ. Το σπίτι έχει θερμαινόμενα πατώματα, πολλές πισίνες, γυμναστήριο, κελάρι με σπάνια κρασιά, ακόμα και το δικό του lift για μεταφορά στις πίστες.

3

4. HEARST CASTLE

Καλιφόρνια, ΗΠΑ
Αξία: $191 εκατ.

Χτισμένο από τον μεγιστάνα του Τύπου William Randolph Hearst το 1919, το κάστρο με τα 27 υπνοδωμάτια ανήκει σήμερα στους κληρονόμους του και στο ομώνυμο ίδρυμα. Εδώ έχουν φιλοξενηθεί στο παρελθόν προσωπικότητες όπως η Τζάκι Κένεντι, ο Κλαρκ Γκέιμπλ, ο Ουίνστον Τσόρτσιλ κ.ά. Εδώ γυρίστηκαν, επίσης, σκηνές του Godfather.

4

5. ELLISON ESTATE

Καλιφόρνια, ΗΠΑ
Αξία: $200 εκατ.

Ένα κανονικό «χωριό» που έχτισε ο ιδρυτής της Oracle Larry Ellison (τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο) σε έκταση 100 στρεμμάτων, με 10 επαύλεις, μια τεχνητή λίμνη, μια δεύτερη λίμνη με χρυσόψαρα, σάουνα, ησυχαστήριο κ.ά.

5

6. 18-19 KENSINGTON PALACE GARDENS

Λονδίνο
Αξία: $222 εκατ.

Ο Ινδός μεγιστάνας του ατσαλιού Lakshmi Mittal είναι εδώ γείτονας του Roman Abramovich και του πρίγκιπα Ουίλιαμ. Το σπίτι του έχει 12 υπνοδωμάτια, τούρκικα λουτρά, εσωτερική πισίνα και πάρκινγκ για 20 αυτοκίνητα.

6

7. FOUR FAIRFIELD POND

Hamptons, Νέα Υόρκη
Αξία: $248.5 εκατ.

Σπίτι τόσο μεγάλο που χρειάζεται τον δικό του σταθμό παραγωγής ενέργειας. 29 υπνοδωμάτια στο κυρίως κτίσμα και άλλες κατοικίες σπαρμένες σε μια έκταση 250 στρεμμάτων. Η έπαυλη έχει 39 μπάνια, τρεις πισίνες, γήπεδα μπάσκετ, μπόουλινγκ, σκουός και τένις. Όλα αυτά ανήκουν στον 80χρονο Ira Rennert, επενδυτή στης αυτοκινητοβιομηχανία και τη μεταλλουργία.

7

8. VILLA LEOPOLDA

Κυανή Ακτή, Γαλλία
Αξία: $750 εκατ.

Από τα ιστορικότερα κάστρα της χώρας, χτίστηκε το 1919 από τον βασιλιά του Βελγίου Λεοπόλδο, πήρε τη σημερινή του μορφή το 1931, ενώ ανήκε κάποτε και στον Ιταλό μεγιστάνα Τζιάνι Ανιέλι. Ο ξενώνας του είναι μεγαλύτερος από τα κυρίως σπίτια πολλών εκατομμυριούχων. Σήμερα ανήκει στη Βραζιλιάνα χήρα του Λιβανέζου τραπεζίτη William Safra, ο οποίος την είχε αγοράσει το 1988.

8

9. ANTILIA

Μουμπάι, Ινδία
Αξία: $1 δισ.

Ο Mukesh Ambani είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ινδίας και έχτισε για τον εαυτό του και την οικογένειά του έναν ουρανοξύστη 27 ορόφων, συνολικού εμβαδού 37.000 τ.μ. με έξι υπόγειους ορόφους πάρκινγκ και τρία ελικοδρόμια. 600 άτομα προσωπικό απασχολούνται για τις καθημερινές ανάγκες.

9

10. ΠΑΛΑΤΙ BUCKINGHAM

Λονδίνο
Αξία: $1.55 δισ.

Δεν αποτελεί προσωπική ιδιοκτησία της βασίλισσας Ελισάβετ (όπως το κάστρο Balmoral), αλλά είναι η κατοικία της. Πρόσφατα οι αρμόδιες υπηρεσίες το αποτίμησαν σε $1.55 δισ. Διαθέτει συνολικά 775 δωμάτια – 52 υπνοδωμάτια, 19 σαλόνια, 188 δωμάτια προσωπικού, 92 γραφεία και 78 μπάνια.

10