Πόσο πλούσια είναι στην πραγματικότητα η Αθηνά Ωνάση;

Ένα ερώτημα που μόνο η ίδια θα μπορούσε να απαντήσει…

Παρόλα αυτά  ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Δημήτρης Λυμπερόπουλος στο βιβλίο του “Η Δυναστεία Ωνάση” μας δίνει μια εικόνα της περιούσιας της Αθηνάς Ωνάση αναφέροντας το εξής:

“Η Χριστίνα Ωνάση άφηνε πίσω της ακίνητη περιουσία αξίας μισού δισεκατομμυρίου δολαρίων, καταθέσεις 40 εκατομμυρίων δολαρίων στις ΗΠΑ, καταθέσεις 90 εκατομμυρίων δολαρίων στη Λατινική Αμερική, επενδύσεις 200 εκατομμυρίων δολαρίων σε διάφορες ναυτιλιακές, τουριστικές αεροπορικές, κατασκευαστικές και μεταλλουργικές εταιρείες και άγνωστα χρηματικά ποσά καταθέσεων σε ελβετικές τράπεζες”.

Από το 2006 μέχρι σήμερα η κληρονόμος πουλάει σταδιακά μέρος της ακίνητης περιουσίας της (το 2006 πούλησε το ρετιρέ όπου είχε στεγάσει τον έρωτα του ο παππούς της με την Μαρία Κάλλας στην Αvenue Foch του Παρισιού, τη βίλα Cristal στο Σεν Μόριτς της Ελβετίας αλλά και το οικόπεδο-φιλέτο 3,5 στρεμμάτων στη Γλυφάδα) ενώ η πιο πρόσφατη απόφαση της να πουλήσει στον Ρώσο δισεκατομμυριούχο, Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ τον Σκορπιό αντί 117 εκατομμυρίων ευρώ προκάλεσε αντιδράσεις και επιβεβαίωσε τη διάθεση της να κόψει τους δεσμούς με το καταραμένο παρελθόν του επωνύμου της.

Πέρα από την ακίνητη περιουσία της η Αθηνά Ωνάση πούλησε στο παρελθόν πίνακες και κοσμήματα της μητέρας της. Ο οίκος Christie’s του Λονδίνου έβγαλε σε δημοπρασία περισσότερα από 40 δαχτυλίδια, κολιέ και σκουλαρίκια της μητέρας της -ανάμεσα στα οποία κι ένα περιδέραιο από ζαφείρια και διαμάντια Harry Winston- αλλά και τον σπάνιο Βούδα Faberge, η αξία του οποίου εκτιμήθηκε στα 440.000 δολάρια καθώς και πλήθος προσωπικών αντικειμένων της Χριστίνας Ωνάση αντί 4 εκατ. δολαρίων.

Το 2014 δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η Αθηνά έχει στη διάθεσή της μια περιουσία μικρότερη των 500 εκατ. ευρώ.

Το 2015 όταν η Αθηνά έκλεισε τα 30 και πέρασε το trust στα χέρια της δημοσιεύματα έκαναν λόγο για μια περιουσία 300 εκατ. δολαρίων σε μετρητά, 350 εκατ. δολαρίων σε μετοχές και ράβδους χρυσού 150 εκατ. δολαρίων.

Επομένως η χρυσή κληρονόμος δεν φαίνεται ότι είναι δισεκατομμυριούχος αλλά πολυεκατομμυριούχος.