Τα ελληνικά νησιά στην κορυφή της Ευρώπης

Στους δέκα κορυφαίους νησιωτικούς προορισμούς της Ευρώπης με βάση τις γνώμες των χρηστών της για τα ξενοδοχεία, στη λίστα κατατάσσονται οκτώ ελληνικά νησιά, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Trivago.

Την πρώτη θέση φαίνεται να καταλαμβάνει το νησί Isle of Arran του Ηνωμένου Βασιλείου, αποτελώντας τον ένα από τους δύο προορισμούς της δεκάδας που δεν είναι ελληνικοί.

Στη δεύτερη θέση εμφανίζεται ο πρώτος ελληνικός προορισμός, η Αστυπάλαια, ακολουθούμενη από τη Σίφνο, την Ίο και τη Φολέγανδρο.

Σίφνος 

tr-ios

Ίος 

tr-folegandros-

Φολέγανδρος

tr-capri

Στην έκτη θέση εμφανίζεται ο δεύτερος ξένος προορισμός των πρώτων δέκα θέσεων, το ιταλικό Isola di Capri

tr-paros

Την έβδομη θέση καταλαμβάνει το νησί της Πάρου (φωτογραφία: Pixabay)

 

tr-kefalonia

Η Κεφαλονιά, το μοναδικό νησί των Ιονίων που βρίσκεται στη δεκάδα, καταλαμβάνει την όγδοη θέση

tr-naxos

 Η Νάξος βρίσκεται στην ένατη θέση και ακολουθεί στη δέκατη η Ύδρα.

tr-ydra

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι Σαντορίνη και Μύκονος βρίσκονται εκτός δεκάδας και κατατάσσονται στην 12η και 14η θέση, ενώ συνολικά στα 50 κορυφαία ευρωπαϊκά νησιά, τα 31 είναι ελληνικά.

tr-mykonos

tr-santorini

 

Στον πίνακα που ακολουθεί φαίνεται αναλυτικά η δεκάδα με τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς νησιωτικούς προορισμούς. Σημειώνεται ότι η αξιολόγηση, όπως αναφέρεται με βάση το trivago Reputation Ranking, το οποίο συγκεντρώνει τους καλύτερους προορισμούς παγκοσμίως βάσει της φήμης τους, βασιζόμενο σε περισσότερες από 200 εκατομμύρια κριτικές ξενοδοχείων, συμπεριλαμβανομένων των κριτικών από τα booking sites που συνδέονται με την trivago.

trivagko

Στη συγκεκριμένη έρευνα, η κατάταξη αντιπροσωπεύει το μέσο όρο αξιολόγησης των καλύτερων ξενοδοχείων ανά τα ευρωπαϊκά νησιά. Για την κατάρτιση των αποτελεσμάτων λήφθηκαν υπόψη όλα τα νησιά με τουλάχιστον 30 ξενοδοχεία, με το λιγότερο 20 κριτικές το καθένα.