Ο άγνωστος και άδοξος έρωτας της Meryl Streep

Η ζωή της Meryl Streep θα μπορούσε να γίνει και ταινία με αποκορύφωμα τον άγνωστο αλλά και τραγικό έρωτα της με τον ηθοποιό John Cazale.

 Η νέα βιογραφία του Michael Shulman είναι άκρως αποκαλυπτική και ο ηθοποιός μέσα αναφέρει όλο το συγκλονιστικό love story της Meryl Streep και του ηθοποιού John Cazale.

Οι δύο τους γνωρίστηκαν όταν εκείνη ήταν μια άσημη ηθοποιός κάνοντας τα πρώτα της βήματα στην υποκριτική, ενώ ο Cazale αποτελούσε έναν «θρύλο» στο χώρο. Ο έρωτάς τους ήταν κεραυνοβόλος αλλά δεν είχε happy end.

image (1)

Γνωρίστηκαν το 1976, όταν συμπρωταγωνιστούσαν στο έργο «Measure for Measure». «Εκείνη η χρονιά ήταν άγρια, περιπετειώδης και δραματική στη ζωή της. Τη σχημάτισε τόσο ως άνθρωπο όσο και ως ηθοποιό» αναφέρει ο Michael Shulman και προσθέτει πως «ο Cazale αφότου συμπρωταγωνίστησαν δεν μιλούσε για τίποτα άλλο παρά μόνο για την Meryl».

181936
Για έναν χρόνο η σχέση τους ήταν θέμα συζήτησης στα θεατρικά πηγαδάκια. Ωστόσο τον Μάιο του 1977 όλα άλλαξαν καθώς ο ηθοποιός διαγνώστηκε με καρκίνο στους πνεύμονες σε τελικό στάδιο, ο οποίος είχε κάνει μετάσταση σε όλο του το σώμα.

Τον Μάρτιο του 1978 ήταν η τελευταία φορά που ο Cazale μπήκε στο νοσοκομείο και δεν επέστρεψε ποτέ ξανά στο σπίτι οπού και μένανε μαζί. Η Meryl έμεινε δίπλα του μέχρι τέλους. Στις 12 Μαρτίου ένας γιατρός ήρθε και της είπε: «Έφυγε» αλλά εκείνη δεν ήταν έτοιμη να το ακούσει. «Αυτό που συνέβη μετά, ήταν το αποκορύφωμα όλων των επίμονων ελπίδων που είχε κρατήσει ζωντανές η Meryl τους τελευταίους δέκα μήνες. Άρχισε να σφυροκοπά το στήθος του Cazale, να κλαίει με λυγμούς και τότε για μια στιγμή ο John άνοιξε τα μάτια του, λέγοντάς της με αδύναμη φωνή: «Είναι όλα εντάξει Meryl. Όλα εντάξει!» με τον ηθοποιό να κλείνει τα μάτια του και να πεθαίνει. Λίγο μετά, κλαίγοντας με λυγμούς η Meryl τηλεφώνησε στον αδερφό του Cazale και του είπε: «Προσπάθησα!».

Μετά τον θάνατό του η καριέρα της Meryl άρχισε να παίρνει τα πάνω της, με τη μια διάκριση να έρχεται μετά τη άλλη και να κερδίζει έδαφος στον χώρο της υποκριτικής. Έξι μήνες μετά τον θάνατό του, η ηθοποιός παντρεύτηκε τον σημερινό της σύζυγο Don Gummer, με τον οποίο είναι μαζί μέχρι σήμερα και έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά.

image (2)