Τα 90α της γενέθλια γιορτάζει η βασίλισσα Ελισάβετ

Τα 90 της χρόνια κλείνει σήμερα  (Πέμπτη 21 Απριλίου) η γηραιότερη μονάρχης στον κόσμο.

Η Ελισάβετ Αλεξάνδρα Μαρία Ουίνδσορ γεννήθηκε στις 21 Απριλίου 1926 στο Λονδίνο και κατά τη διάρκεια της παιδικής της ηλικίας, τα πιο στενά μέλη της οικογένειάς της συνήθιζαν να τη φωνάζουν Λίλιμπετ.

Η ίδια έγινε βασίλισσα στις 6 Φεβρουαρίου του 1952 σε ηλικία 25 ετών. Στις 9 Σεπτεμβρίου του 2015 κατέρριψε το ρεκόρ μακροβιότητας στον θρόνο, που κατείχε η προγιαγιά της, Βικτωρία, η οποία βασίλευσε 63 χρόνια, επτά μήνες και δύο ημέρες, μεταξύ του 1837 και του 1901.

181046

Μια ημέρα πριν τα γενέθλιά της, η βασίλισσα επισκέφτηκε το Ουίνδσορ, όπου ένας μικρός θαυμαστής της, της έκανε ένα πρώιμο δώρο, καθώς της παρέδωσε ένα μπουκέτο όμορφα λουλούδια. Η μονάρχης χαμογέλασε στον μόλις 18 μηνών Charlie Capper ο οποίος είναι περίπου έναν χρόνο μικρότερος από τον νεότερο πρίγκιπα της βασιλικής οικογένειας, τον Πρίγκιπα George. Αργότερα η βασίλισσα αφού επισκέφτηκε το ταχυδρομείο της περιοχής, συνομίλησε με τα παιδιά από τοπικό σχολείο.
image (2)
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail η Ελισάβετ θα γιορτάσει τα γενέθλιά της στο κάστρο της στο Ουίνδσορ, οπού και θα λάβει χώρα σε μία σειρά εκδηλώσεων προς τιμή της.

181047

image (1)

image (3)

image (4)

image