Ομογενείς γυμνάζονται… γλεντώντας

Από το Όπα…στο OPA-cize™!

Την άσκηση με το γλέντι συνδυάζουν ομογενείς και όσοι αγαπούν την ελληνική μουσική, με το πρόγραμμα γυμναστικής OPA-cize™.

Χορεύουν ικαριώτικο, πεντοζάλη, τσάμικο, καλαματιανό, χασάπικο, τσιφτετέλι, παλιά και σύγχρονα γνωστά τραγούδια, διασκεδάζουν, χωρίς να σκέφτονται ότι καίνε θερμίδες.

assets_LARGE_t_420_54663385_type13145

«Πριν από σχεδόν έναν χρόνο, στις 21 Μαρτίου 2015, πέθανε ξαφνικά η αδελφή μου σε ηλικία 51 ετών. Είχε τρεις φραγμένες αρτηρίες στην καρδιά, ενώ τα τελευταία χρόνια ζούσε με κατάθλιψη», διηγείται η Kathy κάνοντας μια αναδρομή στην εποχή που εμπνεύστηκε το OPA-cize. «Ήταν κάτι που μου στοίχισε πολύ. Η αδελφή μου ήταν μια Ελληνίδα που αγαπούσε πολύ τα ελληνικά πράγματα, τα ελληνικά τραγούδια, τη χώρα. Δύο μέρες μετά τον θάνατό της, αποφάσισα να φτιάξω το OPA. Κάτι που να συνδυάζει την υγεία με τη χαρά», εξηγεί.

Κάπως έτσι γεννήθηκε πριν από έναν χρόνο το OPA-cize (www.opa-cize.com), ένα νέο είδος χορευτικής γυμναστικής που παντρεύει αερόβιες ασκήσεις με φιγούρες ελληνικών χορών και κατακτά σταδιακά την Αυστραλία, την Αμερική και τον Καναδά. Σίδνεϊ, Σικάγο, Νέα Υόρκη, Τορόντο, Μόντρεαλ χορεύουν ήδη στους ρυθμούς του OPA.

Εμπνεύστρια του είδους είναι μια ομογενής δεύτερης γενιάς από το Σίδνεϊ, η κ. Kathy Skettos, η οποία εργαζόταν από νέα ως χορεύτρια και τα τελευταία χρόνια ασχολείτο με τη zumba. Πλέον, διαπιστώνοντας την αυξανόμενη απήχηση του OPA ετοιμάζει μια μεγάλη περιοδεία σε Λονδίνο, Αμερική και Καναδά, προκειμένου να διδάξει τη νέα «ελληνική» γυμναστική.

Πάρτε μια μικρή γεύση για το τι είναι το νέο αυτό είδος γυμναστικής από το βίντεο που ακολουθεί: