Πρωταθλητές στη Μεσόγειο τα ελληνικά ξενοδοχεία

Τα στοιχεία αφορούν το 2015 και βασίζονται στις αξιολογήσεις των πελατών ξενοδοχείων σε Ελλάδα, Κύπρο, Τουρκία, Γαλλία, Κροατία, Ισπανία και Ιταλία από το σύστημα της Review Pro.

Οι τουρίστες δηλώνουν περισσότερο ικανοποιημένοι στα ελληνικά ξενοδοχεία σε σχέση με τα καταλύματα άλλων ανταγωνιστικών χωρών της Μεσογείου, με τη χώρα μας να διατηρεί την πρωτοκαθεδρία σε ένα σύνολο 7 προορισμών στη μεσαία κατηγορία των 3 αστέρων, ενώ στην υψηλότερη κατηγορία, αυτή των 5άστερων, πρωταθλήτρια αναδεικνύεται η Γαλλία.

Τα στοιχεία αφορούν το 2015 και βασίζονται στις αξιολογήσεις των πελατών ξενοδοχείων σε Ελλάδα, Κύπρο, Τουρκία, Γαλλία, Κροατία, Ισπανία και Ιταλία από το σύστημα της Review Pro, με βάση και τη σχετική επεξεργασία από το Sete Intelligence.

Στο γενικό σύνολο, η χώρα μας κατέχει την πρώτη θέση στο δείκτη ικανοποίησης με 84,5% ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Κύπρος με 83,2%. Στο δείκτη σχέσης ποιότητας-τιμής η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 83,3%, υστερώντας της Κύπρου (84,1%). Στον τομέα της εξυπηρέτησης η Ελλάδα βρίσκεται στη πρώτη θέση με 87% ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Κύπρος με πολύ μικρή διαφορά 0,2%. Στην εστίαση στην πρώτη θέση με 88,1% βρίσκεται η Κύπρος, με την Ελλάδα να βρίσκεται στη δεύτερη με 84,4%, ενώ ακολουθεί η Τουρκία με 84,1%.
pinakias1

Πάντως, ανά κατηγορία, η εικόνα διαφοροποιείται σημαντικά και η Ελλάδα έχει συγκριτικά βελτιωμένη θέση στις χαμηλότερες κατηγορίες και συγκριτικά χαμηλότερη στις υψηλότερες κατηγορίες.
Η κατηγορία των 5 αστέρων

Ειδικότερα, στα 5άστερα, τον υψηλότερο δείκτη ικανοποίησης με 90,2% κατέχει η Γαλλία, ακολουθούμενη από την Κροατία με 90%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ιταλία με 88,9% και στην τέταρτη η Ισπανία με 88,1%. Η Ελλάδα βρίσκεται στην πέμπτη θέση με 88,1% ενώ στην τελευταία θέση βρίσκεται η Τουρκία με 86,1%.
Στη σχέση ποιότητας-τιμής η Ελλάδα κατέχει τη δεύτερη θέση ενώ στην πρώτη θέση βρίσκεται η Κύπρος. Στον τομέα της εξυπηρέτησης η Κύπρος βρίσκεται στην πρώτη θέση με 92,7%, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Γαλλία με 91,6%. Η Ιταλία βρίσκεται στη τρίτη θέση με 91,3% ακολουθούμενη από την Κροατία με ποσοστό 91%. Η Ελλάδα βρίσκεται στην πέμπτη θέση με ποσοστό 89,7% έχοντας πολύ μικρή διαφορά με την Ισπανία (89,4%). Στην τελευταία θέση βρίσκεται η Τουρκία με ποσοστό 87,5%.
pinakas33
Στην εστίαση στην πρώτη θέση βρίσκεται η Γαλλία με ποσοστό 92,7% και στη δεύτερη η Κύπρος με ποσοστό 92,1%. Την τρίτη θέση κατέχει η Ισπανία (89,5%) με πολύ μικρή διαφορά από τις Κροατία και Ελλάδα με αντίστοιχα ποσοστά 89% και 88,9%. Στην τελευταία θέση βρίσκεται και πάλι η Τουρκία με ποσοστό 87,9%.Πηγή: www.newmoney.gr