Διάσημοι με φιλανθρωπική δράση...

Ευτυχώς υπάρχουν κάποιοι διάσημοι που δείχνουν έμπρακτα τις ευαισθησίες τους και την αγάπη τους προς τον συνάνθρωπό τους.

Κάποιοι από αυτούς προσφέρουν πολλά αλλά “ακούγονται” λίγο για αυτό και είναι προς τιμή τους.

Ας δούμε παρακάτω κάποιους από τους διάσημους αλλά και αφανείς φιλάνθρωπους:

Η Σαρλίζ Θερόν γεννήθηκε στην Νότια Αφρική και βρίσκεται πάντα κοντά στους συμπατριώτες της. Ας θυμηθούμε πως σχεδίασε παπούτσια για να συγκεντρώσει χρήματα για τα φτωχά παιδιά της πατρίδας της- 10.000 ζευγάρια εκ των οποίων δωρίστηκαν σε αυτά τα παιδιά- ενώ δεν δίστασε να δημοπρατήσει και ένα φιλί της! Επίσης είναι η δημιουργός του πρότζεκτ Charlize Theron Africa Outreach αλλά και ενεργό μέλος του Ερυθρού Σταυρού.

newego_LARGE_t_821_106280228_type13085

Η Σκάρλετ Γιόχανσον μπορεί να μην το γνωρίζουν πολλοί αλλά έχει έντονη φιλανθρωπική δράση! Mάλιστα η διάσημη ηθοποιός μοίραζε τρόφιμα στα θύματα του τυφώνα Κατρίνα, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που συμμετείχε εθελοντικά σε κλινικές κατά του AIDS στη Ρουάντα προσφέροντας τη βοήθειά της με πολλούς τρόπους.

newego_LARGE_t_821_106065321_type13085

 H Τέιλορ Σουίφτ βοηθάει γενικά τα παιδιά που έχουν ανάγκη και είναι ενεργό μέλος της UNICEF, του Ερυθρού Σταυρού ενώ τo 2012 και το 2013 είχε την πρώτη θέση στη λίστα με τους διάσημους με φιλανθρωπικό έργο του Today.com. Συγκεκριμένα το 2012 έδωσε τέσσερα εκατομμύρια δολάρια, ενώ προσφέρει επίσης εργασία σε ανθρώπους με καρκίνο αποδεικνύοντας έμπρακτα πόσο ευαισθητοποιημένη είναι γύρω από αυτά τα θέματα.

Generated by  IJG JPEG Library

Και η Ριάνα, είναι πολύ ευαισθητοποιημένη αφού έκανε δωρεά 1,75 εκατ. δολαρίων σε νοσοκομείο των νησιών Μπαρμπέιντος, απ’ όπου κατάγεται και πιο συγκεκριμένα η δωρεά έγινε στη μνήμη της γιαγιάς της, η οποία πέθανε τον περασμένο Ιούνιο. Η Ριάνα ακόμη έχει κάνει πολλές συναυλίες με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για παιδιά που έχουν ανάγκη και μάλιστα είχε πει πως όταν ήταν μικρή έβλεπε παιδιά να υποφέρουν και είχε υποσχεθεί στον εαυτό της πως όταν μεγαλώσει θα κάνει κάτι γι’αυτό!
newego_LARGE_t_821_106427550_type13085
Το τοπ μόντελ Ζιζέλ Μπούντχεν έδωσε 1,5 εκ. δολάρια στον Ερυθρό Σταυρό για τον σεισμό στην Αϊτή, ενώ κατά καιρούς έχει προσφέρει μεγάλα χρηματικά ποσά για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
newego_LARGE_t_821_10316299_type13085
Για τον Μελ Γκίμπσον και τους εθισμούς του όπως το πρόβλημα αλκοολισμού που αντιμετώπιζε έχουμε διαβάσει πολλά,-και όχι τόσο καλά για τον χαρακτήρα του- όμως εδώ αξίζει να πούμε πως ο διάσημος ηθοποιός έχει δωρίσει 10 εκατομ.δολάρια στα νοσοκομεία παιδιών με σοβαρές ασθένειες και 7 εκατομ.δολάρια σε Εκκλησία του Μαλιμπού και είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα που αφορούν κυρίως τα παιδιά.

LOS ANGELES, CA - NOVEMBER 22:  Recording artist Selena Gomez attends the 2015 American Music Awards at Microsoft Theater on November 22, 2015 in Los Angeles, California.  (Photo by Jason Merritt/Getty Images)

Και η Σελένα Γκόμεζ είναι πολύ δημοφιλής σε όλο τον κόσμο και έχει θαυμαστές που την ακολουθούν πιστά αλλά αυτό είναι σίγουρα κάτι που ξέρουμε όλοι. Αυτό που ίσως δεν ξέρουμε είναι πως συμμετέχει σε φιλανθρωπικές οργανώσεις και είναι η νεότερη Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της UNICEF και έχει προσφέρει και εκείνη πολλά με το έργο της σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.