Δώρα Αγίου Βαλεντίνου: Τι προσπαθεί να σας πει;

Λοιπόν, σας έδωσε δώρο για την Ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου και είτε σας άρεσε είτε, για να είμαστε ειλικρινείς, περιμένατε κάτι διαφορετικό. Η υποκειμενική χαρά ή η απογοήτευση που αισθάνεστε μπορεί να μην είναι το μόνο που διακυβεύεται σε αυτή την περίπτωση. Άλλωστε τι είναι ένα κουτί σοκολατάκια; Απλώς μια λιχουδιά; Και τα κοσμήματα, τι είναι; Απλώς κάτι γυαλιστερό και χρυσό; Ή μήπως το κάθε δώρο κρύβει μέσα του ένα βαθύτερο μήνυμα για τα συναισθήματα αυτού που σας το χάρισε; Είτε σας άρεσε το δώρο είτε όχι, η κάθε επιλογή έχει κάποιο κρυμμένο νόημα. Είναι ένας τρόπος για να σας πει κάτι για τη σχέση σας, ο/η σύντροφός σας ή ο εραστής ή η ερωμένη σας. Ή τουλάχιστον τη δική του/της άποψη! Όταν αγοράζουμε ένα δώρο για τον/την αγαπημένη μας δεν του χαρίζουμε απλώς ένα δώρο, δίνουμε και ένα υποσυνείδητο μήνυμα για τις προθέσεις μας και τα συναισθήματά μας.

Ας δούμε τι έχει να μας πει η ειδικός σε θέματα σχέσεων Dr Pam Spurr σχετικά με τα πιο δημοφιλή δώρα που ανταλλάσσουν άντρες και γυναίκες και τι αποκαλύπτουν για εκείνον που το δώρισε. Οπως αναφέρει το msn:

ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ

Τι σημαίνει εάν σας κάνει δώρο για του Αγίου Βαλεντίνου, κοσμήματα; Ο σύντροφός σας θέλει να σας τραβήξει την προσοχή και να σας κάνει εντύπωση. Το να χαρίζει κάποιος κοσμήματα δείχνει ότι θέλει να δεσμευτεί και ότι βλέπει τη σχέση ως κάτι μακροχρόνιο. Κανείς δεν κάνει δώρο κοσμήματα εάν δεν έχει σοβαρό σκοπό (ή έτσι νομίζει!). Συχνά σημαίνει ότι η σχέση μπαίνει σε άλλη βάση, περνά σε άλλο επίπεδο, τουλάχιστον για εκείνον που έκανε το δώρο. Το σημείο κλειδί λοιπόν είναι ότι παίρνει τη σχέση στα σοβαρά, θα το εκφράσει και επίσης ότι ζυγίζει τα πάντα προσεκτικά. Η εξαίρεση: Εάν από την άλλη, το κόσμημα είναι πολύ επιδεικτικό (και ακριβό) ή κακόγουστο (και φτηνό) το μήνυμα μπορεί να είναι διαφορετικό. Το φανταχτερό κόσμημα μπορεί να σημαίνει ότι αισθάνεται ανασφάλεια μέσα στη σχέση και θέλει να κρεμαστεί πάνω σας. Χαρίζοντάς σας ακριβά κοσμήματα ελπίζει να δείτε ότι παίρνει σοβαρά τη σχέση επειδή ανησυχεί ότι εσείς δεν αισθάνεστε το ίδιο έντονα με εκείνον. Μπορεί επίσης να σας κάνει να αισθανθείτε υποχρεωμένοι απέναντί του/της και έτσι να μην τον/την εγκαταλείψετε ακόμη κι εάν σκεφτόσαστε να το κάνετε. Εάν το κόσμημα είναι φτηνό, αυτό σημαίνει ότι δεν νοιάζεται πραγματικά για εσάς και δεν είναι διατεθειμένος/η να προσπαθήσει για τη σχέση. Μπορεί επίσης να σημαίνει ότι δεν είναι αληθινός/ή.

ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ

Τι δείχνουν οι σοκολάτες για τον/την σύντροφό σας ως επιλογή για δώρο Αγίου Βαλεντίνου; Ότι είναι της παλιάς σχολής τύπος και θέλει μια παραδοσιακή σχέση. Παρόλο που μπορεί να τους λείπει η φαντασία, από την άλλη είναι υπεύθυνοι, νοιάζονται για τα συναισθήματά σας και είναι καλόκαρδοι. Τα σοκολατάκια σημαίνουν οτι η σχέση θα προχωρήσει απρόσκοπτα και θα σας ικανοποιεί εκτός κι εάν είστε λάτρης της περιπέτειας. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί και να βαρεθείτε. Το σημείο κλειδί λοιπόν σε αυτή την περίπτωση είναι ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο στον οποίο μπορείτε να βασιστείτε ότι θα σας φροντίζει αλλά θα σας λείπουν οι ενδιαφέρουσες εκπλήξεις. Εάν θέλετε μια ήρεμη σχέση στην οποία να μπορείτε να βασιστείτε, τότε έχετε βρει το κατάλληλο άτομο. Η εξαίρεση: Υπάρχει και η πιθανότητα ενός άλλου μηνύματος, ενός σέξι μηνύματος για την Ημέρα των Ερωτευμένων! Μπορεί να θέλουν να σας ταίσουν στο στόμα ή να τα λιώσουν και να τα απλώσουν σε όλο σας το σώμα για ευνόητους λόγους. Αυτό δείχνει ότι εκτός από παραδοσιακοί είναι και δημιουργικοί, ο τέλειος συνδυασμός!

ΕΣΩΡΟΥΧΑ

Τι δείχνουν τα εσώρουχα ως δώρα για του Αγίου Βαλεντίνου; Έναν τολμηρό, διασκεδαστικό και αισθαντικό σύντροφο, ή κάποιον που θα ήθελε να γίνει έτσι… Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παίρνει τη σχέση σας στα σοβαρά. Εφόσον αποδειχθεί ότι η σχέση αντέχει στο χρόνο είναι προετοιμασμένοι να την πάρουν στα σοβαρά. Όσον αφορά όμως στις βραχυπρόθεσμες σχέσεις, εκεί θέλουν να περνάνε καλά. Το μήνυμα που θέλουν να σας περάσουν είναι ξεκάθαρο: θέλουν να ταράξουν λίγο τα νερά. Ή εάν έχετε ήδη μια έντονη σεξουαλική ζωή μαζί, απλώς θέλουν κι άλλο! Κανείς δεν χαρίζει εσώρουχα εάν δεν τον ενδιαφέρει η σεξουαλική πλευρά της σχέσης. Σε περίπτωση που η σεξουαλική σας σχέση έχει ελαφρώς γίνει μονότονη τελευταία, μην το πάρετε αρνητικά. Αντίθετα, δείτε το με την ίδια θετική διάθεση που μάλλον σας το χάρισε. Το σημείο κλειδί λοιπόν σε αυτή την περίπτωση είναι ότι του/της αρέσει το σεξ γενικά και ειδικά μαζί σας και θέλει περισσότερο! Μπορεί να είναι καλύτεροι στο να εκφράζονται με πράξεις παρά με λόγια. Η εξαίρεση: Θα πρέπει να το σκεφτείτε διαφορετικά εάν είναι πολύ φρέσκια η σχέση σας. Σε αυτή την περίπτωση να είστε προσεκτικοί γιατί μπορεί να σημαίνει ότι βιάζεται να σας ρίξει στο κρεβάτι. Μην βιάζεστε.

ΜΟΥΣΙΚΗ Η DVD

Τι μας δείχνουν η μουσική και τα DVD για τη σχέση σας; Ότι θέλει να αισθανθεί πιο κοντά σας σε συναισθηματικό επίπεδο. Είναι μάλλον τρυφερός/η και ίσως λίγο ανασφαλής. Αυτή η επιλογή ως δώρο για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου ίσως όμως να σημαίνει ότι είναι και απαιτητικοί συναισθηματικά. Το μήνυμα που υπάρχει εδώ είναι ότι υπάρχει σύνδεση και απόλαυση στη σχέση. Πιστεύει ότι έχετε κοινά ενδιαφέροντα να μοιραστείτε και αισθάνεται άνετα μαζί σας. Μπορεί όμως να δείχνει ότι του/της είναι πιο εύκολο να σας λέει κάτι με πράξεις κι όχι με λόγια. Το σημείο κλεισί σε αυτή την περίπτωση είναι εάν βρίσκεστε στο ίδιο μήκος κύματος η σχέση θα μπορούσε να είναι και μακροχρόνια. Δεν τους αρέσει να μπερδεύονται με τις σχέσεις τους. Είναι πολύ αφοσιωμένοι και θέλουν να σας το δείξουν. Η εξαίρεση: Προσέξτε εάν έχει επιλέξει ένα CD ή ένα DVD που δεν σας αρέσει καθόλου και σας έκανε εντύπωση που το διάλεξε. Αυτό δείχνει πέρα από τη συναισθηματική και ευαίσθητη πλευρά που έχει, ότι είναι απορροφημένος/η από τα δικά του/της – επικίνδυνος συνδυασμός.

ΑΡΩΜΑ

Τι δείχνει το άρωμα ως επιλογή δώρου για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου; Το άτομο αυτό έχει μια εκλεπτυσμένη άποψη για τις σχέσεις αλλά δεν είναι πολύ δημιουργικό. Πιστεύει ότι οι σχέσεις πρέπει να είναι σοβαρές αλλά και απολαυστικές. Ίσως θα θελήσει να μπαλώσει λίγο βιαστικά τα πράγματα εάν παρουσιαστούν προβλήματα. Η επιλογή αυτή δείχνει ότι μπορεί να είναι λίγο συγκρατημένοι συναισθηματικά αλλά έχουν εμπιστοσύνη στην αγάπη σας. Το σημείο κλειδί της κίνησης αυτής είναι ότι διαθέτει αρκετή πείρα από σχέσεις και παρόλο που μπορεί να χαίρεται τα πιο εκλεπτυσμένα πράγματα στη ζωή, μπορεί να είναι λίγο συντηρητικός/η στις σχέσεις. Θέλει να σας πει ότι θέλει να είστε μέρος της ζωής του/της. Η εξαίρεση: Εάν σας χάρισε κάποιο άσχετο άρωμα (π.χ. είστε 20 και σας πήρε για μεγαλύτερες γυναίκες), αυτό σημαίνει ότι μπορεί να μην ενδιαφέρεται για τη σχέση και τόσο πολύ κι ότι δεν ξέρει τι θέλει.