Χιονοδρομικό Καλαβρύτων: Mε πληρότητα 100% για τα Χριστούγεννα

Λειτουργούν οι 5 από τις 7 πίστες, από τη Βαθιά Λάκκα και πάνω – Το τοπίο είναι κατάλευκο και υπάρχουν οι υποδομές για μαθήματα σκι σε αρχάριους, προχωρημένους και πολύ προχωρημένους.

Είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τον χειμώνα και ιδιαίτερα για την εορταστική περίοδο του δωδεκαημέρου. Τα Καλάβρυτα θα γεμίσουν από κόσμο και τα φετινά Χριστούγεννα, ενώ από την περασμένη Κυριακή λειτουργεί και το Χιονοδρομικό Κέντρο και η επισκεψιμότητα κυμαίνεται σε καλά επίπεδα.

Όπως αναφέρει στο thebest.gr o πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καλαβρύτων Κωνσταντίνος Δαφαλιάς, η πληρότητα των καταλυμάτων για τις ημέρες των Χριστουγέννων πλησιάζει σχεδόν το 100%, ενώ για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς αγγίζει το 90%.

Χαμηλότερη είναι η ζήτηση στις ενδιάμεσες ημέρες μετά το τριήμερο των Χριστουγέννων και πριν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η οποία δεν ξεπερνά το 60%, ενώ στο ίδιο επίπεδο διαμορφώνονται και οι κρατήσεις για τα Θεοφάνεια.

Σύμφωνα με τον κύριο Δαφαλιά η εικόνα ως προς τον τουρισμό την εορταστική περίοδο στα Καλάβρυτα, με βάση τις πληρότητες, είναι ίδιος με την αντίστοιχη περσινή.

Κατά μέσο όρο, οι τιμές στα δίκλινα δωμάτια μαζί με πρωινό, όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, κυμαίνονται στα 80 ευρώ.

Την ίδια ώρα έτοιμο να υποδεχτεί τους σκιέρ από διάφορα μέρη της χώρας είναι το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του την Κυριακή, αν και όχι στο 100%, καθώς ο όγκος του χιονιού δεν επέτρεψε ακόμα κάτι τέτοιο.

Ο Διευθυντής του Χιονοδρομικού Λεωνίδας Σπυρόπουλος επισημαίνει μιλώντας στο thebest.gr ότι λειτουργούν οι 5 από τις 7 πίστες, από τη Βαθιά Λάκκα και πάνω. Το τοπίο είναι κατάλευκο και υπάρχουν οι υποδομές για μαθήματα σκι σε αρχάριους, προχωρημένους και πολύ προχωρημένους.

Μάλιστα οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτές τις ημέρες και οι οποίες αναμένεται να εδιατηρηθούν και τις ημέρες των Χριστουγέννων, ευνοούν πολύ όχι μόνο τη χιονοδρομία στο Χιονοδρομικό αλλά και τη βόλτα και την πρώτη επαφή μικρών και μεγαλύτερων με το χιόνι. Ο ήλιος, η άπνοια και το λευκό τοπίο είναι ένας «προκλητικός» συνδυασμός.

Μάλιστα το εισιτήριο για τους σκιέρ τις μέρες των Χριστουγέννων θα είναι μειωμένο γύρω στο 20% και γενικά στα εισιτήρια θα ακολουθηθεί εκπτωτική πολιτική.

Πηγή: thebest.gr